Ειδήσεις
11-10-2016

Αρχοντικό Ανυφαντή: Εκεί που η ζεστή φιλοξενία συναντά τη μοναδική θέα και το εκλεκτό φαγητό (pics)

Ένας μικρός παράδεισος… στην Ορεινή Αρκαδία!

Τη μαγεία της Ορεινής Αρκαδίας μέσα από κατάφυτες διαδρομές, μονοπάτια, τρεχούμενα νερά, ζεστή φιλοξενία και αληθινές γεύσεις σε καλεί να ανακαλύψεις το ξενοδοχείο Αρχοντικό Ανυφαντή.

Ξεπροβάλλει στο πανέμορφο γραφικό χωριό Ζάτουνα, μια ανάσα από την ιστορική κωμόπολη της Δημητσάνας. H τοποθεσία του χωριού αποτελεί κομβικό σημείο αφού όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής όπως ο Λούσιος ποταμός, το Μουσείο Υδροκίνησης, η Ιστορική βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, η αρχαία Γόρτυνα, η Μονή Αιμυαλών, η Μονή Φιλοσόφου, η Μονή Προδρόμου, το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου και πολλά ακόμα σημεία αναφοράς βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Το ξενοδοχείο στεγάζεται στην πρώην οικία Ανυφαντή ενώ πρόκειται για ένα τυπικό Αρκαδικό αρχοντόσπιτο του 1840 που αποτελεί δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής. Στο ισόγειο του σπιτιού βρισκόταν το εργαστήριο υφαντουργίας και το πωλητήριο υφασμάτων. Στον υπαίθριο χώρο, στην πίσω αυλή, ήταν το βαφείο, ενώ στο μεσοπάτωμα και στον όροφο ήταν η κατοικία της οικογένειας. Τα χρόνια της επανάστασης του 1821, το ισόγειο στην παλαιά οικία χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη νίτρου που προμήθευε τους μπαρουξήδες της Δημητσάνας για την παραγωγή μπαρουτιού.

Το κτίριο έχει αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή και μετατραπεί σε ξενοδοχείο μετά από μελέτη του αρχιτέκτονα Γιάννη Κίζη. Στοιχεία όπως οι λαξευτοί γωνιόλιθοι, τα φρουριακά παράθυρα, ο θόλος του ισογείου, τα ξύλινα μπαλκόνια και οι ξύλινες οροφές με τα τοπικά σχέδια θα σε μυήσουν στην αρχιτεκτονική της Ορεινής Αρκαδίας.

Το Αρχοντικό Ανυφαντή είναι ένα μικρό ξενοδοχείο 5 αστέρων, που αποτελείται από 8 ευρύχωρα δωμάτια: την executive suite, την superior suite, την junior suite και 5 classic rooms. Το πρωινό φτιαγμένο από αγνές πρώτες ύλες της περιοχής και χειροποίητα εδέσματα φτιαγμένα με φροντίδα και αγάπη. Το φρέσκο βούτυρο, οι σπιτικές μαρμελάδες, ο καγιανάς, τα φρέσκα χειροποίητα ψωμάκια και τα τοπικά προϊόντα δεν λείπουν ποτέ από το τραπέζι.

Στο εστιατόριο, μάλιστα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μπορείς να γευτείς συνταγές απλές, καθαρές, βασισμένες στην εποχικότητα και στην Πελοποννησιακή καταγωγή. Χειροποίητες πίτες της μαμάς, χοιρινό με αποξηραμένα φρούτα σιγοψημένο σε Πατραϊκή τεντούρα, μελωμένο κατσικάκι με baby πατατούλες και αρωματικά, ρεβυθάδα με μπακαλιάρο και σπανάκι, κριθαρότο με κοκκινιστό κόκορα και μανουρομυζήθρα «πρωταγωνιστούν».

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ! Το Ξενοδοχείο διοργανώνει για τους επισκέπτες του διάφορες δραστηριότητες όπως σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, outdoor yoga και pilates, πικ νικ και περιήγηση μέσα από κατάφυτα μονοπάτια.

Info

www.archontikoanyfanti.com, Τηλ.: 2795 029 202

Αρχοντικό Ανυφαντή: Εκεί που η ζεστή φιλοξενία συναντά τη μοναδική θέα και το εκλεκτό φαγητό (pics)
Αρχοντικό Ανυφαντή: Εκεί που η ζεστή φιλοξενία συναντά τη μοναδική θέα και το εκλεκτό φαγητό (pics)
Αρχοντικό Ανυφαντή: Εκεί που η ζεστή φιλοξενία συναντά τη μοναδική θέα και το εκλεκτό φαγητό (pics)