Ειδήσεις
20-12-2016

Η Αθήνα κερδίζει τις εντυπώσεις! Στα 17 καλύτερα μέρη του κόσμου για ταξίδια

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Conde Nast Traveller…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, Conde Nast Traveller, η Αθήνα συγκαταλέγεται στους 17 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2017.

Στην πρώτη θέση φιγουράρει ο Καναδάς, στη δεύτερη οι Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, στην τρίτη η Κούβα ενώ ακολουθούν οι Βερμούδες, βόρεια της Καραϊβικής.

Αμέσως μετά, στο πέμπτο «σκαλοπάτι», βρίσκεται η Αθήνα, που το δημοσίευμα την αποκαλεί «πάντα γνωστή ως μια παλαιά πόλη». Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η ειδική αναφορά στο στάτους της ως πρωτεύουσα της μοντέρνας τέχνης.

Πρόσφατα, αναφέρεται, ότι άνοιξε το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, επένδυση ύψους 623 εκατ. δολαρίων, που στεγάζει την Εθνική Όπερα και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, βρίσκεται στο μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας και είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο στην Ελλάδα που απέκτησε πιστοποίηση Platinum LEED.

Τη λίστα συμπληρώνουν οι Σκωτία, Σκανδιναβικές χώρες: Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία, Πορτογαλία και Αζόρες, Ακτές Κροατίας, Ιερουσαλήμ, Νέα Ζηλανδία, Τόκιο - Καναζάουα – Κιότο, Ζιμπάμπουε, Ρουάντα, Μπουένος Άιρες, Χιλιανή Παταγονία και Ουρουγουάη.