Ειδήσεις
20-02-2017

Καρναβάλι, ατελείωτες βόλτες στην Παλιά Πόλη, υπαίθρια παζάρια, θεϊκό φαγητό! Όλα αυτά σε ένα μόνο μέρος, στην Ξάνθη (pics)

Γνώρισε τις ομορφιές της μαγικής αυτής πόλης…

Το όνομά της συνώνυμο με τη γιορτή των Αποκριών, αφού κάθε χρόνο «φιλοξενεί» ένα από τα πιο δημοφιλή καρναβάλια στη χώρα μας!

Η Ξάνθη ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους φανατικούς των μεταμφιέσεων, που θα γεμίσουν τα γραφικά σοκάκια της Παλαιάς Πόλης και θα δώσουν το παρών στο «Κάψιμο του Τζάρου», ενός κατασκευασμένου ανθρώπινου ομοιώματος, τοποθετημένου πάνω σε έναν σωρό από πουρνάρια. 

Ωστόσο, το καρναβάλι είναι μια καλή αφορμή για να εξερευνήσεις τη μαγική πόλη της Ξάνθης!  Μακριά από την Αθήνα και την –υποτιθέμενη- κουλτούρα μιας μεγαλούπολης, το μέρος αυτό σου ξυπνά άλλα ένστικτα.

Σε κάνει να θες περπατήσεις στους γραφικούς της δρόμους, να «χαζέψεις» σαν πραγματικός τουρίστας τα διατηρητέα κτίρια άλλης εποχής και να μιλήσεις με έναν κόσμο άλλης νοοτροπίας και φιλοσοφίας, αυτόν των Μουσουλμάνων που κατοικούν στην περιοχή και σου δείχνουν την πιο ζεστή πλευρά της παγωμένης –λόγω κρύου και μόνο- πόλης. 

Με το που φτάσεις, η πρώτη σου επίσκεψη πρέπει να είναι στην Παλιά πόλη. Γεμάτη από λιθόστρωτα καλντερίμια και ιστορικά νεοκλασικά, σε κάνουν να νοσταλγείς.

Κι επειδή η μαγεία αυτής της πόλης έγκειται και στην διαφορετικότητα, υπάρχει και η σύγχρονη Ξάνθη.

Αυτή με το δραστήριο εμπορικό κέντρο και μεγάλη φοιτητούπολη, τα όμορφα καταλύματα για διαμονή, τα αμέτρητα καφέ, μπαρ, μεζεδοπωλεία και τη διατηρητέα από το 1997 δημοτική αγορά με τις ανατολίτικες λιχουδιές. 

Και τώρα που μιλήσαμε για νοστιμιές!

Αν πας στην Ξάνθη και δεν αφεθείς στο γαστρονομικό της πλούτο, έχεις χάσει μία πολύτιμη εμπειρία. Καβουρμάς, παστουρμάς, πικάντικα σουτζούκια, ζουμερά κεμπάπ και μυρωδάτα λαχματζούν, ασυναγώνιστες καργιόκες και βουνά σαραγλί κάνουν την πόλη αυτή… τόπο ντελίριου για καλοφαγάδες.

Για το τέλος; Μην φύγεις, αν δεν επισκεφθείς και ένα από τα πιο αυθεντικά παζάρια και υπαίθριες αγορές της Ελλάδας.