Ειδήσεις
04-09-2017

Σε αυτές τις τοποθεσίες γυρίζεται το Game of Thrones (pics)

Πέρασε μία εβδομάδα από το φινάλε της 7ης σεζόν του Game of Thrones και φυσικά οι φανατικοί της θαυμαστές ψάχνουν να βρουν τρόπους για να απασχοληθούν, μέχρι η θρυλική σειρά να επιστρέψει στις οθόνες μας με την 8η και τελευταία σεζόν.

Μία καλή λύση για αν μετριάσει κάποιος την... έλλειψη της σειράς είναι η ανάγνωση των βιβλίων του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν και μία ακόμα καλύτερη είναι το να επισκεφτεί κάποιος τα μέρη όπου έχουν γυριστεί κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του σήριαλ.

Το Κινγκς Λάντινγκ, το παλάτι των Μαρτέλ στο Ντορν, το Γούιντερφελ βρίσκονται μόνο ένα... αεροπορικό εισιτήριο μακριά. Βόρεια Ιρλανδία, Κροατία, Ισπανία. Εσείς απλά επιλέξτε ποια μαγική πόλη του Γουέστερος θέλετε να δείτε από κοντά.

Βόρεια Ιρλανδία

Πολλές από τις σκηνές που αγαπήσαμε έχουν γυριστεί στην Βόρεια Ιρλανδία. Για παράδειγμα το δάσος του Γουίντερφελ όπου ο Νεντ Σταρκ βρήκε τους ανταρόλυκους είναι το Πάρκο Τόλιμορ, ενώ τα παραθαλάσια τοπία της χώρας των Ντοθράκι είναι από τα λαγκάδια της Άντριμ.

Στην Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται και το σπίτι των Σταρκ, το Γουίντερφελ. Το κάστρο «Ward» χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και βρίσκεται κοντά στο χωριό Strangford στο County Down.

Τα σιδερένια νησιά και συγκεκριμένα η επανένωση των Θήον και Γιάρα, όταν ο πρώτος ξέφυγε από τον Ράμσεϊ έγινε στο λιμάνι Μπάλιντοϊ, ένα μικρό λιμάνι ψαράδων.

Μία από τις πιο γνωστές τοποθεσίες είναι το «Kingsroad», ένας δρόμος σχεδόν μυστικιστικός που ενώνει το Κίνγκς Λάντινγκ με το τείχος. Το Νταρκ Χέτζες, όπως λέγεται πραγματικά ο δρόμος έχει πλέον δεκάδες τουρίστες κι αν θέλετε καλές φωτογραφίες θα πρέπει να το επισκεφτείτε πολύ νωρίς.

Giant's Causeway

40.000 κομμάτια ενωμένες πέτρες ηφαιστείου που θυμίζουν μία έκρηξη που έγινε τα αρχαία χρόνια. Στην περιοχή έχουν γυριστεί πολλές σημαντικές σκηνές του GoT, όπως αυτή που η Μελισάντρε γέννησε το μωρό-σκιά εκτελεστή.

Μαρόκο, Aït Benhaddou

Το λιμάνι δείχνει σαν να έχει βγει, στην κυριολεξία μέσα από ένα μυθιστόρημα φαντασίας. Οι φίλοι του Game of Thrones θα το θυμούνται ως το σπίτι των Άσπιλων όπου η Νταινέρυς παραλίγο να χάσει τη ζωή της.

Κροατία

Το Ντουμπρόβνικ είναι το γνωστό μας Κινγκς Λάντινγκ. Τα πανέμορφα πλακόστρωτα σοκάκια της Κροατικής πόλης είναι αυτά που έχουν περπατήσει οι πρωταγωνιστές της σειράς, αυτά που έχουν γυριστεί πολλές σημαντικές σκηνές όπως η διαδρομή της «ντροπής» για την Σέρσεϊ.

Το Σιμπένικ, στην Αδριατική ακτή ήταν το Μπράαβος, όπου η Άρυα Σταρκ εκπαιδεύτηκε από τους «ανθρώπους χωρίς πρόσωπο».

Ισπανία

Η Ισπανία «πρωταγωνιστεί» όσον αφορά τις τοποθεσίες που έχουν χρησιμοποιηθεί στο Game of Thrones. Ντορν, Μερίν, Ντράγκονστοουν είναι μερικές από τις τοποθεσίες που στην πραγματικότητα αποτελούν κομμάτια της Ισπανίας.

Η Αλμερία χρησιμοποιήθηκε για σκηνές στην 5η και την 6η σεζόν της σειράς ως το Ντορν, το Μερίν και η θάλασσα των Ντοθράκι.

Στην Σεβίλη βρίσκεται το παλάτι Αλκαζαρ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως το σπίτι των Μαρτέλ, με τους πανέμορφους κήπους.Πρόκειται γαι το παλαιότερο παλάτι στην Ευρώπη που ακόμα χρησιμοποιείται. Το είδαμε σε αρκετά επεισόδια, ειδικά την 5η σεζόν όπου η Μιρσέλα και ο Τριστάν περνούσαν την ώρα τους.

Τα 241 σκαλιά που ανεβαίνουν από την ακτή μέχρι το παλάτι των Ταργκάρυεν στο Ντράνγκοστοουν βρίσκεται 35 χιλιόμετρα μακριά από το Μπιλμπάο στον κόλπο του Μπισκεϊ και ονομάζεται «Gaztelugatxe» δηλαδή «κάστρο από βράχο».

Η ακτή του Ντράνγκοστοουν πάντως δεν βρίσκεται στην Ισπανία, αλλά στην Ιρλανδία το «Downhill strand».