Ειδήσεις
11-10-2017

Η εμπειρία στις 5 καλύτερες πτήσεις πρώτης θέσης (pics)

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να δικαιολογήσουν τις χιλιάδες ευρώ και είναι πολλές οι απαιτήσεις από τους exclusive πελάτες των αεροπορικών εταιρειών. Κάθισμα - κρεβάτι, ιδιωτικότητα, φαγητό – ποτό, σέρβις και το lounge στο αεροδρόμιο είναι τα πιο βασικά στοιχεία για να επιλέξουν την εταιρεία που θα τους απογειώσει στη first class. Σύμφωνα με το website Travelsort, αυτές είναι οι καλύτερες πρώτες θέσεις σε πτήσεις άνω των 6 ωρών. 

1 Singapore Airlines 
Συνολική βαθμολογία 8,6/10
Κάθισμα - κρεβάτι 10/10, ιδιωτικότητα 9/10, σέρβις 9/10, φαγητό – ποτό 7/10, lounge 5/10

Τα νεότερα μέλη του στόλου της Singapore Airlines, τα αεροσκάφη Α380, διαθέτουν ολόκληρη κλειστή σουίτα για 12 πελάτες σε κάθε πτήση. Το στρώμα του κρεβατιού είναι από υλικό με αφρό μνήμης. Η επιλογή του μενού δεν έχει στενά κλισέ. Μπορείς να παραγγείλεις ό,τι φανταστείς από το γαστρονομικό οδηγό της εταιρείας (Singapore Book the Cook ) δύο ημέρες πριν την πτήση και θα στο σερβίρουν όποια ώρα θέλεις. Διαφορετικά, οι επιλογές και πάλι είναι απεριόριστες μέσα στο αεροσκάφος. Και φυσικά μπορείς να παραγγείλεις ό,τι ώρα θέλεις και όχι την ώρα που προβλέπεται για όλους τους άλλους πελάτες. Το μελανό σημείο της εταιρείας είναι το lounge. Δεν περιλαμβάνει ούτε δωμάτια για ύπνο, ούτε σπα, ούτε μασάζ. 

2 Japan Airlines 
Συνολική βαθμολογία 7,6/10    
Κάθισμα - κρεβάτι 9/10, ιδιωτικότητα 6/10, σέρβις 8/10, φαγητό – ποτό 8/10, lounge 4/10

Η Japan Airlines έχει μόνο 8 σουίτες first class ανά πτήση, αλλά ανοιχτές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βλέπεις τον διπλανό σου όταν είσαι καθιστός, αν και βρίσκεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση. Το θετικό είναι το μεγάλο κρεβάτι με το εξαιρετικό στρώμα. Στο μενού υπάρχουν επιλογές μεταξύ δυτικού και ασιατικού μενού. Το lounge διαθέτει σούσι μπαρ, αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

3 Cathay Pacific
Συνολική βαθμολογία 7/10 
Κάθισμα - κρεβάτι 7/10, ιδιωτικότητα 7/10, σέρβις 8/10, φαγητό – ποτό 4/10, lounge 8/10

Το πιο φαρδύ κάθισμα – κρεβάτι από όλες τις εταιρείες το έχει η Cathay Pacific, αν και επειδή είναι δερμάτινο, δεν είναι και το πιο άνετο για να κοιμηθείς. Αν και οι σουίτες της είναι ανοιχτές, υπάρχουν τοποθετημένες μόνο έξι σε ένα μεγάλο χώρο, οπότε σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις απόλυτη ιδιωτικότητα. Το σέρβις μέτριο προς το καλό, όπως και το φαγητό. Το lounge είναι από τα καλύτερα σημεία της, αφού παρέχει δωρεάν υπηρεσίες μασάζ και καμπάνες για να κοιμηθείς αν έχει καθυστέρηση μεταξύ των πτήσεων. 

4 ΑΝΑ 
Συνολική βαθμολογία 6,9
Κάθισμα - κρεβάτι 8/10, ιδιωτικότητα 5/10, σέρβις 8/10, φαγητό – ποτό 7/10, lounge 4/10

Ακόμη μία ιαπωνική αεροπορική εταιρεία βρίσκεται μέσα στις έξι πρώτες. Κάθε μία από τις οκτώ σουίτες της πρώτης θέσης διαθέτουν εξαιρετικά άνετο στρώμα και μαξιλάρι με αφρό μνήμης. Το σέρβις εδώ είναι καταπληκτικό και το μενού πλούσιο και για όλα τα γούστα. Το lounge στο Τόκιο δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. 

Lufthansa 
Συνολική βαθμολογία 6,1
Κάθισμα - κρεβάτι 5/10, ιδιωτικότητα 5/10, σέρβις 8/10, φαγητό – ποτό 7/10, lounge 9/10

Μπορεί το κρεβάτι και το κάθισμα να είναι άνετα, όμως είναι πολύ λεπτά και δεν μπορούν με τίποτα να συγκριθούν με αυτά άλλων μεγάλων αεροπορικών εταιρειών. Υπάρχουν οκτώ ανοιχτές σουίτες πρώτης θέσης σε κάθε αεροπλάνο και η ιδιωτικότητα είναι ελάχιστη. Το φαγητό είναι πολύ καλό, αλλά δεν θα το πεις ποτέ αξιομνημόνευτο. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το lounge της πρώτης θέσης στη Φρανκφούρτη. 

Η εμπειρία στις 5 καλύτερες πτήσεις πρώτης θέσης (pics)
Η εμπειρία στις 5 καλύτερες πτήσεις πρώτης θέσης (pics)
Η εμπειρία στις 5 καλύτερες πτήσεις πρώτης θέσης (pics)
Η εμπειρία στις 5 καλύτερες πτήσεις πρώτης θέσης (pics)
Η εμπειρία στις 5 καλύτερες πτήσεις πρώτης θέσης (pics)