Ειδήσεις
24-01-2018

Γυρίστε τον κόσμο με αεροπορικούς ναύλους RTW

Την δυνατότητα στους επιβάτες να πραγματοποιούν μοναδικά ταξίδια ανά τον κόσμο, σταματώντας σε μόνο δύο προορισμούς για τουλάχιστον 24 ώρες, σε σχέση με τους τρεις που ίσχυε μέχρι σήμερα δίνει πλέον η Star Alliance και οι εταιρείες μέλη της με τους λεγόμενους Round-The-World (RTW) Ναύλους.

Στόχος της εν λόγω αλλαγής είναι η αύξηση των δρομολογίων στο δίκτυο της Star Alliance τα οποία είναι διαθέσιμα για ταξίδια μέσω του προϊόντος RTW.

«Ενεργοποιώντας το Round Τhe World ταξίδι με μόνο δύο στάσεις, θα αυξηθεί η ελκυστικότητα των ναύλων RTW της Star Alliance. Συνεπώς, θα είναι πλέον πολύ ευκολότερο για τους ταξιδιώτες να διαμορφώσουν την προσωποποιημένη τους διαδρομή μέσα από την τεράστια γκάμα επιλογών που προσφέρεται από τις 28 αεροπορικές εταιρείες-μέλη της Συμμαχίας, με περισσότερες από 18.400 καθημερινές πτήσεις, συνδέοντας 1.300 προορισμούς σε 191 χώρες» ανέφερε η Τζάνις Άντονσον, Αντιπρόεδρος Εμπορικού και Επικοινωνιών της Star Alliance.

Τι ισχύει για τους Ναύλους Round-The-World

Η εφαρμογή «Star Alliance Book & Fly» είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, στα Γερμανικά και στα Ιαπωνικά, και επιτρέπει στους επιβάτες να σχεδιάσουν το Round The World ταξίδι τους από την άνεση του σπιτιού τους, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Όσοι επιθυμούν να μοιραστούν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια μπορούν να το κάνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας κοινωνικών μέσων. Μετά την κράτηση όλων των πτήσεων, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μπορούν να εκδοθούν εύκολα μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία-μέλος του δικτύου Star Alliance ή ταξιδιωτικό πράκτορα, για την αγορά εισιτηρίου RTW.

Οι ναύλοι Round the World αποτελούν γενικά μια οικονομικότερη λύση σε σχέση με την αγορά μεμονωμένων εισιτηρίων απλής μετάβασης από ξεχωριστές αεροπορικές εταιρείες για την κάλυψη του ίδιου δρομολογίου. Η συνολική τιμή ενός RTW εισιτηρίου εξαρτάται από την κατηγορία του ταξιδίου, το ακριβές δρομολόγιο, τη χιλιομετρική απόσταση και τη διαδρομή που έχει επιλεχθεί καθώς και τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Όσον αφορά την απόσταση, οι επιβάτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα προσωπικό δρομολόγιο που καλύπτει έως και 26.000, 29.000, 34.000 ή 39.000 μίλια. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τις συγκεκριμένες αποστάσεις, αναφέρουμε ότι η περιφέρεια της Γης στο ύψος του Ισημερινού είναι 24.901 μίλια.

Οι επιβάτες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους διαδρομές εντός του μέγιστου αριθμού μιλιών, όπως αυτός καθορίζεται από την επιλεγμένη κατηγορία ναύλων. Το κάθε ταξίδι θα πρέπει να ξεκινά και να τελειώνει στην ίδια χώρα και να γίνεται προς μία κατεύθυνση (Ανατολικά ή Δυτικά), αν και κάποιες μικρές παρεκκλίσεις εντός της ίδιας ηπείρου επιτρέπονται. Τόσο ο Ατλαντικός, όσο και ο Ειρηνικός Ωκεανός πρέπει να διασχίζονται μία φορά. Εκτός από τη δημιουργία διαδρομής από το μηδέν, οι επιβάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μία σειρά θεματικών ταξιδιών RTW, τα οποία περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες: World Food, World Wonders, Architecture Hotspots, Nature Trail, Aquatic Wonders, Connecting Cultures, Natural Wonders, Sports Hotspots, Wine Tasting, Romantic Journey και Luxury Lifestyle. Σε αυτή την περίπτωση, η εφαρμογή φορτώνει αυτόματα μία προτεινόμενη διαδρομή, την οποία ο επιβάτης μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα με τις ανάγκες του. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.staralliance.com/en/web/staralliance/inspiration.

Ενδιάμεσες στάσεις διάρκειας τουλάχιστον 24 ωρών θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε τουλάχιστον δύο πόλεις, και η συνολική διαδρομή μπορεί να περιλαμβάνει έως και 15 στάσεις. Στο πλαίσιο διάθεσης περισσότερων επιλογών στους RTW ταξιδιώτες, διατίθενται επίσης ειδικοί ναύλοι RTW με χαμηλότερες τιμές, οι οποίοι απαιτούν τουλάχιστον τρεις στάσεις και επιτρέπουν μέγιστο αριθμό στάσεων από πέντε έως 12.

Οι ναύλοι RTW της Star Alliance είναι διαθέσιμοι για τις κατηγορίες First, Business, Premium Economy ή Economy Class, και ισχύουν για 12 μήνες.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τους ναύλους Star Alliance RTW μπορούν να συγκεντρώνουν μίλια σε οποιαδήποτε από τα Προγράμματα Τακτικών Επιβατών FFP (Frequent Flyers Program) των αεροπορικών εταιρειών-μελών της Star Alliance. Τα συλλεχθέντα μίλια μπορούν να ισχύουν για την απόκτηση Star Alliance Gold ή Silver status και θα μπορούν να εξαργυρωθούν, μεταξύ άλλων, σε δωρεάν πτήσεις, αναβαθμίσεις ή διαμονές σε ξενοδοχεία. (Η συγκέντρωση μιλίων υπόκειται στους όρους και προϋποθέσεις κάθε μεμονωμένου προγράμματος τακτικών επιβατών).

Οι επιβάτες των εταιρειών - μελών της Star Alliance μπορούν να κλείνουν τα εισιτήρια RTW online, στην διεύθυνση www.staralliance.com/en/book-fly.