Ειδήσεις
29-01-2018

Οι δέκα χώρες - παράδεισοι για τους συνταξιούχους

Αν βγαίνετε σε σύνταξη εντός του 2018 και ψάχνετε ένα μέρος, στο οποίο μπορείτε να ζήσετε με ηρεμία αλλά και όλες τις ανέσεις, η ετήσια έκθεση του U.S. News & World Report's, βρήκε για εσάς τις 10 καλύτερες χώρες.

Για δεύτερη χρονιά, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία μαζί με την Αυστραλία, ενώ η Ιρλανδία -ένας φορολογικός παράδεισος που ευνοεί τους μεγάλους λογαριασμούς συνταξιοδότησης – εμφανίζεται φέτος για πρώτη φορά στη λίστα.

Ζητήθηκε από περισσότερους από 21.000 ερωτηθέντες να αξιολογήσουν 80 χώρες και να τις ταξινομήσουν σύμφωνα με 65 ιδιότητές τους. Μεταξύ αυτών ήταν η οικονομική επιρροή, η ιθαγένεια και η ποιότητα ζωής, που συνέβαλαν στο να καθοριστεί η επιτυχία κάθε χώρας σαν ένα σύγχρονο έθνος.

Για να βρουν τις καλύτερες χώρες για μια άνετη συνταξιοδότηση, οι ερευνητές αξιολόγησαν τις βαθμολογίες από άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω που θεωρούν ότι ανήκουν σε μια «ανώτερη τάξη».

Η τελική κατάταξη των χωρών έγινε με βάση αυτά τα επτά χαρακτηριστικά: οικονομική προσιτότητα, ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον, φιλικό περιβάλλον, αν είναι ένας τόπος στον οποίο θα μπορούσαν να ζήσουν, καλό κλίμα, ο σεβασμός στα δικαιώματα ιδιοκτησίας και ένα καλά ανεπτυγμένο σύστημα δημόσιας υγείας.

Οι δέκα καλύτερες χώρες για το 2018:

10. Ιταλία

 

9. Σουηδία

8. Ιρλανδία

7. Λουξεμβούργο

6. Καναδάς

5. Πορτογαλία

4. Ισπανία

 

3. Ελβετία

2. Αυστραλία

1. Νέα Ζηλανδία