Ειδήσεις
01-03-2018

Η Bild αποθεώνει τις ομορφιές της Ελλάδας

Μαγευτικοί κόλποι, πεζοπορικές διαδρομές…

«Μυστικά tips για την Ελλάδα, μαγευτικοί κόλποι, πεζοπορικές διαδρομές κι ο καλύτερος μουσακάς» είναι ο τίτλος άρθρου που «πρωταγωνιστεί» στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Οι συντάκτες μπορεί να υποκύπτουν σε ατόπημα, καθώς ο μουσακάς δεν είναι κατεξοχήν ελληνικό φαγητό και έχει τις ρίζες του στην αραβική παράδοση ή κατά άλλους στην τουρκική, αποθεώνουν όμως τον ελληνικό τουρισμό. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο τουριστικός τομέας πέτυχε, το 2017, ρεκόρ επισκεπτών καθώς και εσόδων, συμπληρώνοντας ότι την Ελλάδα επισκέφτηκαν περισσότεροι από 27 εκατ. τουρίστες, εκ των οποίων τα 3,7 εκατομμύρια ήταν Γερμανοί. 

Γι’ αυτό το λόγο, παραθέτουν μυστικά και συμβουλές για τα όσα πρέπει να δει κάποιος όταν πατά το πόδι του στη χώρα μας. Οι αρθογράφοι ζήτησαν, μάλιστα, για να δημιουργήσουν το κείμενο πληροφορίες από ταξιδιωτικούς πράκτορες και επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού. Αυτοί πρότειναν ως μυστικά για λίγους, μεταξύ άλλων, τον εθνικό δρυμό Βίκου-Αώου, τους κρυμμένους κολπίσκους της Δυτικής Κέρκυρας, τις πεζοπορικές διαδρομές του Ολύμπου και του Πηλίου. 

Πώς θα γινόταν, άλλωστε, διαφορετικά, αφού ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου είναι μια περιοχή προστατευόμενου φυσικού πλούτου, που έχει ανακηρυχτεί εθνικός δρυμός από το 1973 και έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών natura 2000, ενώ ο Όλυμπος έχει προσεγγίσει αρκετές φορές το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψηλότερο βουνό της χώρα μας, η κατοικία των δώδεκα Θεών της αρχαιότητας, είναι και η πρώτη περιοχή για την οποία εφαρμόστηκε πριν από 50 χρόνια, ειδικό καθεστώς προστασίας στην Ελλάδα με την κήρυξή του ως Εθνικού Δρυμού, το 1938.

Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτικών πρακτόρων και των ανθρώπων της Bild τράβηξε, επίσης, τόσο η παλιά πόλη της Ρόδου, όσο και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας μας, όπως το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, ο Μύρτος στην Κεφαλονιά, το Σαρακίνικο στη Μήλο, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, ο Μπάλος και το φοινικόδασος Βάι στην Κρήτη, ο Σίμος στην Ελαφόνησο και η Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία. Μέρη που έχουν εντυπωσιάσει, κατά περιόδους, κι άλλα διεθνή μέσα, όπως πρόσφατα το TripAdvisor, που συμπεριέλαβε το Ελαφονήσι στις 25 ωραιότερες παραλίες του κόσμου. 

Η Bild αποθεώνει τις ομορφιές της Ελλάδας
Η Bild αποθεώνει τις ομορφιές της Ελλάδας
Η Bild αποθεώνει τις ομορφιές της Ελλάδας
Η Bild αποθεώνει τις ομορφιές της Ελλάδας
Η Bild αποθεώνει τις ομορφιές της Ελλάδας
Η Bild αποθεώνει τις ομορφιές της Ελλάδας