Ειδήσεις
20-03-2018

Αυτό είναι το Λονδίνο της Λάρα Κροφτ

Δείτε τα μέρη της βρετανικής πρωτεύουσας όπου γυρίστηκε το νέο «Tomb Raider»

Μέσα από τα παιχνίδια και τις ταινίες «Tomb Raider» έχουμε ταξιδέψει με τη Λάρα Κροφτ στις πιο απόμακρες γωνιές του κόσμου. Η ηρωίδα, ωστόσο, είναι Λονδρέζα και αυτό φροντίζει να μας το υπενθυμίσει η νέα ταινία που προβάλλεται αυτή την εποχή στις αίθουσες. Βλέπουμε τη Λάρα να ζει και να εργάζεται (ως κούριερ!) στο Λονδίνο, και μέσα από τις διαδρομές της γνωρίζουμε αρκετές γωνιές της βρετανικής μητρόπολης. Ας τις επισκεφθούμε!

Shoreditch High Street

Η Λάρα δεν είναι παιδί των προαστίων, θέλει να ζει κάπου όπου θα βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Έτσι έχει επιλέξει να ζει και να εργάζεται στο Ανατολικό Λονδίνο, κυρίως γύρω από το Shoreditch.

Croft Manor

Το Wilton House κοντά στο Σόλσμπερι έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για γυρίσματα ταινιών και σειρών («Μπάρι Λίντον», «Η Τρέλα του Γεωργίου Γ’», «Περηφάνια και Προκατάληψη», «Βασίλισσα Βικτόρια: Τα Χρόνια της Νιότης» κ.ά). Εδώ χρησιμοποιείται ως το Μέγαρο Κροφτ, όπου η Λάρα μεγάλωσε παρέα με τον πατέρα της, καθώς η μητέρα της πέθανε όταν εκείνη ήταν πολύ μικρή. Μέχρι που εκείνος εξαφανίστηκε σε μία αποστολή εξερεύνησης και η Λάρα μετακόμισε στην πόλη.

Στο γυμναστήριο

Η Λάρα μένει σε φόρμα κάνοντας kickboxing. Παρά το ξύλο που τρώει, επιστρέφει πιο δυνατή. Άλλωστε όλη αυτή η προπόνηση θα της φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στις περιπέτειές της.

Το τρακάρισμα

Ύστερα από ένα εντυπωσιακό κυνηγητό με ποδήλατα μέσα στο Ανατολικό Λονδίνο, η Λάρα καταλήγει στο παρμπρίζ ενός κλασικού μαύρου ταξί και από εκεί στο αστυνομικό τμήμα…

Το ινδικό εστιατόριο

Όταν τη γνωρίζουμε στην ταινία η Λάρα εργάζεται ως κούριερ για την εταιρεία Snack Cycle, μεταφέροντας φαγητά από εστιατόρια στα σπίτια και τα γραφεία πελατών. Σε ένα ινδικό εστιατόριο από το οποίο περνάει συχνά, ένας νεαρός είναι ερωτευμένος μαζί της αλλά δεν τολμάει να κάνει κίνηση.

Croft Holdings

To εντυπωσιακό γυάλινο κτίριο 62 Buckingham Gate στην ταινία αποτελεί την έδρα της Croft Holdings, της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του πατέρα της Λάρα, με την οποία εκείνη δεν θέλει να έχει καμία σχέση. Στην ταινία την επισκέπτεται για να υπογράψει μία δήλωση σύμφωνα με την οποία εκείνος δηλώνεται επίσημα νεκρός, όμως ανακαλύπτει ένα στοιχείο για το πού μπορεί να βρίσκεται και η περιπέτειά της ξεκινά…