Ειδήσεις
07-07-2018

Αυτά είναι τα 9 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο

Βρίσκονται στη μέση ωκεανών, ανάμεσα σε βουνά ή σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Παρόλα αυτά δεν είναι μόνο τα αεροδρόμια άξια προσοχής αλλά και οι πιλότοι που καταφέρνουν να προσγειώσουν και να απογειώσουν τα αεροπλάνα τους στους πιο παράξενους αεροδιάδρομους του κόσμου.

9
Madeira, Μαδέρα, Πορτογαλία

Μεταξύ ενός βραχώδους όρους και του ωκεανού, οι πιλότοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε ένα από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου. Το 2017 ονομάστηκε Κριστιάν Ρονάλντο, καθώς είναι η χώρα καταγωγής του. 

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Princess Julianna, Άγιος Μαρτίνος

Το μόνο που δεν περιμένει κάποιος καθώς απολαμβάνει το μπάνιο του στην Καραϊβική είναι ένα αεροπλάνο να πετάει λίγα μέτρα πάνω τους. Μπροστά από τον αεροδρόμιο, είναι μία μικρή πολυσύχναστη παραλία, με ένα μικρό φράχτη για διαχωριστικό. Έτσι οι τουρίστες συχνά τρομοκρατούνται από τα τεράστια αεροπλάνα που περνούν.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Lukla, Νεπάλ

Ο πιο απότομος διάδρομος του κόσμου αφού σταματά απότομα σε βουνό. Δεν είναι μόνο το αεροπλάνο που προσγειώνεται στα ύψη αλλά και η αδρεναλίνη των επιβατών... 

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Courchevel, Γαλλία

Και όμως αυτό το αεροδρόμιο είναι... ανάποδο αφού είναι το μοναδικό αεροδρόμιο στον κόσμο στο οποίο η προσγείωση γίνεται σε ανηφόρα και η απογείωση σε κατηφόρα. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν μπορούν όλοι οι πιλότοι να ταξιδέψουν στον εν λόγω προορισμό καθώς ο βαθμός δυσκολίας της πίστας απαιτεί ειδική άδεια. 

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Don Muang, Ταϊλάνδη

Είναι το golf extreme sport; Kαι όμως στην παρακάτω πίστα στην Ταϊλάνδη θεωρείται επικίνδυνο άθλημα μιας και το γήπεδο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο διαδρόμους, που για λόγους ασφαλείας η χρήση του είναι περιορισμένη, παρόλα αυτά, κάποιοι παίζουν ακόμη εκεί. 

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Διεθνές αεροδρόμιο Γιβραλτάρ

O διάδρομος έχει διπλή χρήση, μιας και όταν δεν προσγειώνονται αεροπλάνα μετατρέπεται σε δρόμο για αυτοκίνητα. Όταν δε υπάρξει προσγείωση ή απογείωση ο κόκκινος σηματοδότης προειδοποιεί τους οδηγούς.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Barra, Σκοτία

Είναι το μοναδικό αεροδιάδρομο στον κόσμο στο οποίο οι πτήσεις προγραμματίζονται ανάλογα με την παλίρροια. Χαρακτηριστικό του διαδρόμου είναι πως είναι από άμμο και έτσι όταν ανεβαίνει η στάθμη του νερού εξαιτίας του φυσικού φαινομένου τα αεροπλάνα δεν είναι δυνατό να πραγματοποιήσουν πτήσεις.  

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Congonhas, Βραζιλία

Τα περισσότερα αεροδρόμια είναι χτισμένα μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βραζιλίας το οποίο απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Agatti, Ινδία

Κάπου στο απέραντο γαλάζιο του Ινδικού Ωκεανού βρίσκεται ο αεροδιάδρομος που επιτρέπει την προσγείωση των τουριστών στην μαγευτική Ινδία. Μπορεί οι επιβάτες να τρομοκρατούνται αφού μέχρι να πατήσει το αεροπλάνο στην γη δίνει την εντύπωση προσθαλάσσωσης. 

Προηγούμενο