Ειδήσεις
14-07-2018

Σαν τα beach bars της Χαλκιδικής δεν έχει

Μια γρήγορη ματιά σε εκείνα που ξεχωρίζουν!

Οι Θεσσαλονικείς που εκδράμουν ανά πάσα στιγμή λατρεύουν τη Χαλκιδική και δεν την απαρνούνται, ακόμα κι αν χρειαστεί να υποστούν μποτιλιάρισμα τριών ωρών για μία απόσταση που δε δικαιολογεί εύκολα πάνω από μία ώρα οδήγησης. Αφενός μεν μία μεγάλη μερίδα αυτών διατηρεί τις εξοχικές της κατοικίες εκεί, αφετέρου δεν είναι μύθος, οι παραλίες της Χαλκιδικής με τα καθάρια, γαλαζοπράσινα νερά και την πυκνή βλάστηση τριγύρω είναι κάτι παραπάνω από δέλεαρ.

Αρκετοί χρεώνουν στους βορειοελλαδίτες πως δεν έχουν ταξιδέψει σε νησιά και άρα χωρίς σφαιρική άποψη εμμένουν πεισματικά και αδικαιολόγητα στο κλασσικό «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», που ίσως σε ένα βαθμό να ισχύει όντως. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι και τα τρία πόδια της Χαλκιδικής προσφέρουν σε πολύ κοντινή απόσταση όλη την ποικιλία που επιζητά ο Έλληνας. Θέλεις beach bars και πάρτι μέχρι το πρωί; Το 1ο πόδι έχει φροντίσει γι' αυτό. Θέλεις άγρια ομορφιά και παραλίες με λιγότερο κόσμο; Βάζεις μπρος για το 2ο και το 3ο πόδι που επίσης βολεύει πολλές οικογένειες. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός, γιατί τα beach bars της Χαλκιδικής είναι σαφέστατα από τα πιο ενημερωμένα της χώρας, ειδικά αν σκεφτούμε ότι κάθε χρόνο σχεδόν υποδέχονται τα μισά Βαλκάνια που το τελευταίο χρονικό διάστημα επενδύουν ακόμη περισσότερο σε ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή. Τα περισσότερα από αυτά έχουν άριστη κουζίνα, ενώ επίσης φροντίζουν με πάρτι που έχουν guest djs να κρατούν τον κόσμο τους μέχρι αργά. Στα μείον, εκείνα που πρέπει να έχεις κάνει κράτηση (!) ή να είσαι γνωστός του γνωστού για να μπορέσεις να βρεις ξαπλώστρα μπροστά στο κύμα.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια γρήγορη ματιά σε εκείνα που ξεχωρίζουν εκτός ξενοδοχειακών μονάδων, σε εκείνα που προτιμάμε δηλαδή - το καθένα για διαφορετικούς λόγους.

Γλαρόκαβος

Τιτανοτεράστια σταθερή αξία στο Πευκοχώρι που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία από το πρώτο λεπτό. Στα συν του, τα πάρτι που λέγαμε με διαλεχτή μουσική, μόνο, που δεν έχει παρεκκλίνει στο ελάχιστο. 

Umbrellas

Η ομάδα επιχειρηματιών που δραστηριοποιείται με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια (πχ Canteen), δε θα μπορούσε να μη δημιουργήσει έναν αντίστοιχα ποιοτικό χώρο στο Πευκοχώρι. Εξαιρετικό και στην κουζίνα του και δη σε ό,τι έχει να κάνει με ψάρι και θαλασσινά. 

Villas Seaside Lounge & Restaurant

Να θες να φας και να σκέφτεσαι ότι θα βουτήξεις και θα πας στον πάτο. Οπότε καλύτερα εδώ, συνδύασέ τα, αφού ξεμπερδέψεις με τη θάλασσα. Ναι, Στο Villas στο Πολύχρονο, είναι τόσο ρομαντικά όσο βλέπεις στη φωτογραφία. 

Achinos Beach - 7 Seas

Αν ξέρεις τις 7 Θάλασσες στη Θεσσαλονίκη, ξέρεις και τον Achinos στη Χανιώτη, διότι πάνε μαζί. Άρα ναι, εστιάζεις στα θαλασσινά του ελεύθερα. Bonus: Αν σου αρέσει η ελληνική μουσική, εδώ θα βρεις μερικά lives. 

Elephant 

Πιο boho chic στο Πευκοχώρι δεν έχεις δει. Το αγαπάμε γιατί θυμίζει την πιο αλέγκρα αισθητική του 2ου ποδιού, κι ας μην είναι εκεί. Αντίστοιχα προσεγμένη και η μουσική του.

Chelona

Η παραλία Κύψα είναι αλλιώτικη από τις άλλες και την προτιμά κυρίως εναλλακτικός νεαρόκοσμος. Και η Chelona την κάνει ομορφότερη, ειδικά όταν έχει κέφια και στις μουσικές της. Bonus, τα χελωνάκια και οι πάπιες που συχνάζουν όντως εκεί. 

Navagos

Ο Ροβινσώνας πάντως, δεν θα 'χε κανένα πρόβλημα να ναυαγήσει εδώ. Τεράστιο στο μέγεθος και με βότσαλο, το προτιμάμε από το Cabana στο Παλιούρι γιατί έχει λιγότερο συνωστισμό και περισσότερη ησυχία. 

Ethnik

Είναι απαγορευτικό να έχεις πάει στο 2ο πόδι και να μην έχεις επισκεφθεί το Ethnik στην Τριστινίκα, διότι αποτελεί προορισμό. Είναι όνομα και πράγμα, με την πιο χίπικα ανέμελη διάθεση που μπορείς να φανταστείς. Στην ιστορία, έχουν μείνει και τα πάρτι του...

Manassu Beach Bar & Restaurant

Αντίστοιχα, για πιο κυριλέ καταστάσεις, προτιμάς τα πράσινα νερά του Manassu στη Βουρβουρού. Σούπερ μουσικές, ενώ αν το ψάξεις λίγο καλύτερα, μπορείς να βρεις και διαμονή.

Isla

Ο λόγος για τον οποίο προστέθηκε στη λίστα αυτό το μικρό beach bar στην Ακτή Καλογριάς, είναι εκείνη η μικρή γωνία με τα τραπεζάκια στην εξέδρα που μπορείς να ξεχαστείς με κουβέντες και γέλια χωρίς να καταλάβεις πως πέρασε η μέρα...

Maori

Το Maori είναι προς το 3ο πόδι, που για τους ευνόητους λόγους (Άγιο Όρος) δεν έχει κάνει τα beach bars επιστήμη. Το προτιμάμε για τη μουσική του και κυρίως την πιο χαλαρή του σύνθεση, χωρίς την αίσθηση... πασαρέλας.