Ειδήσεις
10-08-2018

Πώς να γίνεις ο ήρωας του εαυτού σου στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές

Από τις 11 έως τις 19 Αυγούστου, στον Κάβο Λιχάδας, στη Βόρεια Εύβοια.

Ήρωας στην επιστημονική φαντασία είναι ο Superman, o Batman, o Spiderman, ακόμη και ο Deadpool ή ο Μαύρος Πάνθηρας. Ήρωας στην πραγματικότητα είναι εκείνος που από τον δικό του προσωπικό και καθημερινό αγώνα επιβίωσης καταφέρνει να βγαίνει τις περισσότερες φορές νικητής. Γι' αυτό και πια η έννοια των διακοπών και της ξεκούρασης έχει αποκτήσει μία πιο ιερή σημασία, είναι η πολύτιμη παύση που όλοι χρειαζόμαστε εν μέσω καταιγίδας. Βέβαια, η αίσθηση της πλήρους ανανέωσης και ανασύνταξης στον κάθε άνθρωπο επιτυγχάνεται διαφορετικά, ενώ τις περισσότερες φορές -και ειδικά σήμερα- επειδή είμαστε τόσο πολύ απορροφημένοι από τις υποχρεώσεις μας, τείνουμε να ξεχνάμε ή έστω να μην ξέρουμε ούτε εμείς τι είναι αυτό που μπορεί να αδειάσει όντως το μυαλό μας.

Ακριβώς, αυτό αναλαμβάνει να κάνει η Έντεχνη Δράση στον Κάβο Λιχάδας, στην Εύβοια. Προσφέρει τη δυνατότητα μέσα από μια περίοδο εναλλακτικών διακοπών να καθαρίσει το μυαλό με στόχο την απόλαυση της χαλαρότητας που προσφέρει το ελληνικό καλοκαίρι, την περίοδο δηλαδή που μας δίνει την ευκαιρία να αποφορτιστούμε και να ζήσουμε ξέγνοιαστα και μακριά από τις κουραστικές σκέψεις της καθημερινότητας. Σε διαρκή επαφή με τη θάλασσα και τη φύση οι συμμετέχοντες θα κάνουν ιδανικές διακοπές, στο ιδανικό περιβάλλον της Βόρειας Εύβοιας. Με φόντο τα γαλαζοπράσινα νερά θα βιώσουν την ηρεμία της ελληνικής φύσης ενώ ταυτόχρονα θα εξελίξουν εαυτούς, καθώς μέρος των διακοπών αποτελεί το βιωματικό σεμινάριο «Το Ταξίδι του Ήρωα». Σε αυτό το μοναδικό και δυναμικό εργαστήριο καλούνται έκαστος να ζήσουν το δικό τους «ταξίδι του ήρωα» και τα στάδια του ταξιδιού αυτού για να ξεπεράσουν τις εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις της ζωής, μέσω της μεταμόρφωσης και της θεραπείας. Οι περισσότεροι θα επιθυμούσαν μια ζωή βασισμένη στην ασφάλεια, αλλά ο κόσμος έχει έναν τρόπο να μας πετά έξω από την ασφαλή φωλιά. Το αποτέλεσμα είναι ότι είτε μαθαίνουμε να πετάμε είτε σωριαζόμαστε στο έδαφος και προσπαθούμε ξανά. Έτσι, σε αυτές τις διακοπές μέσα από την ξεκούραση, το χορό και το παιχνίδι, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις δικές τους δεξιότητες και να συνδεθούν με τις αρχετυπικές δυνάμεις του «Ήρωα» που όλοι έχουν μέσα τους. 

Η εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών (Expressive arts therapy) είναι μια σύγχρονη ψυχοθεραπευτική μέθοδος όπου η θεραπευτική διαδικασία εξελίσσεται κι εκφράζεται μέσα από ένα ευρύ φάσμα και συνδυασμό τεχνών, όπως η μουσική, τα εικαστικά, η κίνηση, το ψυχόδραμα, η ποίηση και η βιβλιοθεραπεία. Μας βοηθά να προσεγγίσουμε κομμάτια του εαυτού μας απροσπέλαστα στη νοητική διεργασία, ενώ αξιοποιεί τη δημιουργική διαδικασία και το δημιούργημα ως μέσο έκφρασης και προβολής. Προάγει μία μέθοδο συμβολικής επικοινωνίας μεταξύ ασθενούς και θεραπευτή και βασίζεται στη γνώση ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να προβάλει μέσω των εικαστικών δημιουργημάτων του τις ασυνείδητες πτυχές του εαυτού του, τις εσωτερικές του συγκρούσεις, αναμνήσεις, σκέψεις, φαντασιώσεις. Περισσότερα για το σεμινάριο και ποιους αφορά, διαβάζεις εδώ.

Η τοποθεσία
Στον Κάβο της Λιχάδας, στη Βόρεια Εύβοια, βρίσκεται ένα υπέροχο αγρόκτημα 9 στρεμμάτων που καταλήγει στην παραλία του κάβου με το ψιλό βότσαλο και τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Aγκυροβολημένο στο πιο όμορφο σημείο του ακρωτηρίου της Λιχάδας, μισό μίλι από τα Λιχαδονήσια, με πανοραμική θέα και μαγικό ηλιοβασίλεμα το αγρόκτημα περιλαμβάνει ένα σπίτι με καλλιτεχνική αύρα. Ένας προστατευμένος χώρος, φτιαγμένος με μεράκι μέσα σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον και έτοιμος να εξυπηρετήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες μας όχι μόνο όσον αφορά το φαγητό και την λειτουργικότητα του σεμιναρίου αλλά και την ιδιωτικοτητά μας. Μακριά από τυπικότητες και επιτηδευμένες πολυτέλειες όλοι οι χώροι του κτήματος διαθέτουν τις βασικές ανέσεις με απλότητα και σεβασμό στην οικολογία. Προσφέρουν μία αίσθηση νοσταλγίας και βασίζονται στην εναρμόνιση του ανθρώπου στον φυσικό τρόπο ζωής. Το κατάλυμα μπορεί να εξυπηρετήσει έως 18 άτομα σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια ενώ πολλές σκηνές μπορούν να στηθούν σε όλο το δασικό κομμάτι του κτήματος ή κάτω από στεγασμένους χώρους οπότε αυξάνεται η δυναμικότητά του κατά πολύ.

Λίγα λόγια για την περιοχή γύρω από τον Κάβο Λιχάδας
Το κοντινότερο χωριό είναι ο Αϊ Γιώργης, ένα πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι, ενώ πίσω από τον οικισμό υψώνεται η Αετοφωλιά, η κορυφή του όρους Λίχας (680μ.). Η Λιχάδα, είναι ένα μικρό χωριουδάκι με παραδοσιακά σπιτάκια, χτισμένα μέσα στα πεύκα και τα Γιάλτρα, παραδοσιακό ορεινό χωριουδάκι αμφιθεατρικά χτισμένο σε λόφο, γεμάτο αμπελώνες και είναι φημισμένα για το κρασί τους και τις ιαματικές πηγές τους, που εκβάλλουν στην θάλασσα. Ανάμεσα στον Αϊ Γιώργη και τα Γιάλτρα βρίσκεται το Γρεγολίμανο με την υπέροχη αμμουδιά. Πολύ κοντά, στη θέση Πασογούρνι στο ύψωμα Προφήτης Ηλίας, βρίσκεται το ανεξερεύνητο σπήλαιο. Τέλος, τα Λιχαδονήσια που βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το Ακρωτήριο Λίχας. Τα μεγαλύτερα από τα ακατοίκητα νησάκια αυτά που εμφανίστηκαν μετά από σεισμό είναι η Στρογγύλη και η Μονολιά.

Πώς θα έρθετε:
Στο πλαίσιο του σεβασμού προς το περιβάλλον και στην ακόμα καλύτερη επαφή μεταξύ των συμμετεχόντων, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες που διαθέτουν αυτοκίνητο, αν επιθυμούν να συνταξιδέψουν με άλλους συμμετέχοντες που δε διαθέτουν όχημα, ας δηλώσουν τη διαθεσιμότητα τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.

Οδικώς
α) από τη Χαλκίδα προς Αιδηψό και μετά προς Άγιο Γεώργιο Λιχάδας. Τελικός προορισμός ο Κάβος Λιχάδας. Συνολική απόσταση από Αθήνα: 218 χλμ (συναντάμε μια φορά διόδια στο Σχηματάρι).
β) από την Αρκίτσα με Ferry boat προς Αιδηψό και μετά προς ‘Αγιο Γεώργιο Λιχάδας, Τελικός προορισμός Κάβος Λιχάδας. Συνολική απόσταση από Αθήνα :184χλμ (συναντάμε 3 σταθμούς διοδίων)

ΚΤΕΛ
α) από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Λιοσίων, με κατεύθυνση προς Αιδηψό. Στη συνέχεια με τοπικό λεωφορείο προς Άγιο Γεώργιο Λιχάδας.
β) από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, με κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη και προορισμό τα Καμένα Βούρλα. Έπειτα με το καραβάκι που περνάει κατ’ ευθείαν απέναντι στον Κάβο Λιχάδας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΚΤΕΛ Λιοσίων: 210 -8317186, 210-8317147, 210-8324200
ΚΤΕΛ Κηφισού: 210-5233810, 210-5237889, 210-5246805
ΚΤΕΛ Αιδηψού: 2226060211
KTEΛ Καμένων Βούρλων: 2235022519

Καραβάκια από Καμένα Βούρλα: 6978356761, 6977301004, 6977142242

Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος του σεμιναρίου για τα μέλη διαμορφώνεται ανάλογα την επιλογή της διαμονής. Η διαμονή σε δωμάτιο είναι 58€άτομο/ήμερα και για σκηνή είναι 40€άτομο/ήμερα (Ο Χώρος δεν διαθέτει σκηνές). Σε αυτήν την τιμή συμπεριλαμβάνεται η διαμονή που θα επιλέξετε, το φαγητό (πρωινό, μεσημεριανό και ελαφρύ βραδινό) και η συμμετοχή στο σεμινάριο. Θα μπορείτε να επιλέξετε να συμμετέχετε και σε άλλες δράσεις που θα γίνονται στον χώρο (εκδρομές ,γιόγκα, μασάζ κ.α) με έξτρα χρέωση.

Πληροφορίες: 
Δ: Ακάμαντος 30, Θησείο – Αθήνα
Τ: 210 3461674
Μ: 6974 078539
E-mail: [email protected]art-therapy.center

Έντεχνη Δράση 
Official Url: https://art-therapy.center/
Official Facebook Page: https://www.facebook.com/entexnidrasi/