Ειδήσεις
09-09-2018

Πώς να βρίσκετε την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο

Το να ταξιδέψει κανείς στο εξωτερικό με πολύ οικονομική τιμή δεν ήταν ποτέ ευκολότερο αλλά και ποτέ πιο «στριμωγμένο» από σήμερα, ειδικά αν μιλάμε για θέσεις αεροπλάνου που λιγοστεύουν όλο και πιο πολύ τον χώρο για τα πόδια. 

Το πρόβλημα γίνεται φυσικά εντονότερο στις μακρινές πτήσεις όπου σίγουρα θα χρειαστεί να σηκωθείτε από την θέση ή και να «καβαλήσετε» τους συνεπιβάτες σας για να βγείτε από το παράθυρο στο διάδρομο. Αν κοιμούνται δε, το να περάσετε χωρίς να τους ξυπνήσετε είναι απλά αδύνατο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πολυταξιδεμένο blogger, Gilbert Ott – ο οποίος μας ενημερώνει συχνά πυκνά για τις φτηνές πτήσεις και τα μυστικά τους, για το πώς να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αεροπορικά σας μίλια αλλά και πώς να ταξιδέψετε με ιδιωτικό αεριοθούμενο αεροπλάνο – υπάρχει λύση για να εξασφαλίζετε τις καλύτερες θέσεις με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο Ott χρησιμοποιεί την εφαρμογή ονόματι ExpertFlyer για να παρακολουθεί τις θέσεις που έχουν κλειστεί μέχρι και την ημέρα της πτήσης.

Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευσή του η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν το σχεδιάγραμμα των καθισμάτων που έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής αλλά και να βάλουν ειδοποιήσεις για το πότε και αν εμφανιστεί το αγαπημένο τους κάθισμά.

«Ένας έξυπνος ταξιδιώτης θα πρέπει να βλέπει την καμπίνα ως έξυπνες μουσικές καρέκλες. Εάν η καλύτερη θέση είναι διαθέσιμη καλό είναι να την προλάβετε άμεσα. Αν όχι, πάρετε την επόμενη καλύτερη διαθέσιμη θέση - και βάλτε δωρεάν ειδοποίηση στο ExpertFlyer για να σας ενημερώνει για όλα τα καθίσματα που προτιμάτε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βελτιώνετε συνεχώς την πτήση σας. Μόλις όλοι οι άλλοι έχουν κάνει το check – in τους μπορείτε να δείτε αν το μοίρασμα της τράπουλας έχει αφήσει κάποιες ευκαιρίες για εσάς και να επιλέξετε μια ολόκληρη σειρά κενή για τον εαυτό σας σε μια πτήση που δεν είναι γεμάτη, για παράδειγμα».

Εν συντομία:

  1. Βρείτε το καλύτερο δυνατό κάθισμα για σας πριν από την πτήση.
  2. Ρυθμίστε τις ειδοποιήσεις για να δείτε πότε θα υπάρχουν διαθέσιμες καλύτερες θέσεις
  3. Παρακολουθήστε τον χάρτη καθίσματος ακόμη και μετά το check in για να κάνετε τις προς το συμφέρον σας αλλαγές.