Ειδήσεις
26-10-2018

Ο Όμιλος Mitsis οδηγεί τις εξελίξεις στον ελληνικό τουρισμό

Ως η μεγαλύτερη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, ο Όμιλος MITSIS HOTLES πρωτοπορεί εδώ και 40 χρόνια, θέτοντας το δικό του στίγμα στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία, καθοδηγούμενος από την πελατοκεντρική του φιλοσοφία και την υπόσχεση μιας ασύγκριτης εμπειρίας διακοπών.

Οδηγώντας τις εξελίξεις στον ελληνικό τουρισμό σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος έχει δώσει προτεραιότητα στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενδυνάμωση των βέλτιστων οικολογικών πρακτικών στην ελληνική τουριστική αγορά, υιοθετώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας, νερού και πρώτων υλών. Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Περιβαλλοντικής Συνείδησης και Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, ενώ τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν θα μετατραπούν σε έργα υπέρ των τοπικών κοινωνιών ως έμπρακτη κίνηση στήριξης και ανάπτυξής τους. 

Σε αυτό το πλαίσιο, 17 ξενοδοχεία της τουριστικής αλυσίδας Mitsis Hotels έχουν ήδη διακριθεί με τα eco-labels Green Key και 10 με τη Γαλάζια Σημαία, ενώ πρόσφατα, ο  Όμιλος πέτυχε μια ακόμη διάκριση στον τομέα του βιώσιμου τουρισμού. Το χρυσό βραβείο της διεθνούς πιστοποίησης Travelife απονεμήθηκε στο Blue Domes Resort & Spa στην Κω, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του Ομίλου με 499 δωμάτια και μέλος της Mitsis Premium Collection. 

Το Travelife αξιολόγησε την επίδοση του ξενοδοχείου Blue Domes Resort & Spa ως προς την υπεύθυνη διαχείριση των κοινωνικο-οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του. Μέσα από ένα λεπτομερές περιβαλλοντικό σχέδιο, το Blue Domes κατάφερε να ικανοποιήσει με επιτυχία τα 163 κριτήρια βιωσιμότητας του Travelife που αφορούν τόσο περιβαλλοντικά όσο και κοινωνικά θέματα, όπως η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, αποβλήτων και νερού, καθώς και τις ενέργειες που αναλαμβάνει η επιχείρηση για την ευημερία των εργαζομένων, τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, την προστασία των τοπικών παραδόσεων και της άγριας φύσης.

Οι ενέργειες που ανέλαβε το ξενοδοχείο είναι οι εξής:
1. Αντικατάσταση περισσότερων από το 90% των συμβατικών λαμπτήρων του ξενοδοχείου με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας led.
2. Προστασία των υδάτινων πόρων μέσω της παραγωγής πόσιμου νερού με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης.
3. Εξάλειψη της χρήσης πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης και αντικατάσταση των πλαστικών καλαμακίων με βιοδιασπώμενα.
4. Ανακύκλωση όλων των παραγόμενων αποβλήτων, όπως πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτόνι, σαπούνι και μαγειρεμένα λίπη, λαμπτήρες, μπαταρίες και ηλεκτρικό εξοπλισμό, καθώς και ελαχιστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων της κουζίνας με τη μέθοδο της κομποστοποίησης.
5. Προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την οργάνωση δεντροφυτεύσεων και καθαρισμών των παραλιών με τη συμμετοχή των επισκεπτών του ξενοδοχείου. 6. Στήριξη της τοπικής κοινότητας, των παιδιών και των νέων, με ενέργειες όπως: 

  • πρόσφατη δωρεά παιδικής χαράς στο χωριό της Καρδάμαινας
  • οικονομική στήριξη της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου
  • συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ
  • στήριξη και προβολή των τοπικών προϊόντων και παραγωγών.

Στόχος του Ομίλου MITSIS HOTELS είναι η διάκριση περισσότερων ξενοδοχείων του στο μέλλον στον τομέα του περιβάλλοντος και του βιώσιμου τουρισμού, εμπλουτίζοντας το μεγάλο αριθμό βραβείων που έχει ήδη στο ενεργητικό του από εγχώριους και διεθνείς τουριστικούς οργανισμούς ως αναγνώριση για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει, την συνεισφορά του στην αναβάθμιση του τουρισμού της χώρας και στην ανάδειξη των τοπικών κοινωνιών καθώς επίσης και το σεβασμό του προς το φυσικό περιβάλλον.