Ειδήσεις
03-11-2018

Αυτές είναι οι 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες για το 2018

Παρά τις αεροπορικές τραγωδίες, τα ταξίδια με αεροπλάνο συνεχίζουν να είναι ένας απ’ τους ασφαλέστερους τρόπους μεταφοράς. Η AirlineRatings.com κυκλοφόρησε πρόσφατα μια λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες που επιλέγονται από ένα σύνολο 407 φορέων σε όλο τον κόσμο για το 2018. Για να καταρτίσει o κατάλογος, η ιστοσελίδα αξιολόγησε κάθε αεροπορική εταιρεία βάση των διεθνών ρυθμιστικών αρχών, των θανατηφόρων περιστατικών τα τελευταία 10 χρόνια, των αποτέλεσμα της από τον έλεγχο ασφαλείας της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), και του αν η χώρα προέλευσης του είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους ασφάλειας των οκτώ σημείων της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας.

10
Air New Zealand

Η Air New Zealand ανέκαμψε μετά από μια περίοδο αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτή η «αναγέννηση» κορυφώθηκε όταν η ιστοσελίδα AirlineRatings.com της χάρισε τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Προηγούμενο
Επόμενο
9
Alaska Airlines

Μπορεί να ονομάζεται Alaska Airlines, αλλά είναι στην πραγματικότητα η έδρα της αεροπορικής βρίσκεται στο Σιάτλ και μετά την εξαγορά της Virgin America για 2,6 δισ. δολάρια παίζει βασικό ρόλο στον τομέα των αερομεταφορών. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει καταγράψει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα από το 2000.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
All Nippon Airways

Η All Nippon Airways ιδρύθηκε το 1954 και ήταν ο εθνικός αερομεταφορέας της Ιαπωνίας για περισσότερα από 60 χρόνια. Η εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα για περισσότερα από 45 χρόνια.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
British Airways

H British Airways ιδρύθηκε το 1974 από τη συγχώνευση των εταιρειών British Overseas Airways Corporation and British European Airways. Εδώ και τρεις δεκαετίες δεν είχε κανένα θανατηφόρο περιστατικό. 

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Cathay Pacific

Το AirlineRatings.com έδωσε πριν μερικά χρόνια στη Cathay Pacific τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας μεγάλων αποστάσεων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.H αεροπορική εταιρεία ξεχωρίζει στον τομέα της ασφάλειας, αφού δεν έχει κανένα θανατηφόρο ατύχημα από το 1960.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Emirates

Από την ίδρυσή της το 1985, η Emirates έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου. Για πάνω από 30 χρόνια, η αεροπορική εταιρεία έχει διατηρήσει ένα σχεδόν τέλειο ρεκόρ ασφαλείας – χωρίς να έχει καταγράψει κανένα μοιραίο ατύχημα.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Etihad

Η Etihad έχει διατηρήσει επίσης ένα άψογο ρεκόρ ασφάλειας και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο γρήγορα η αεροπορική εταιρεία έχει αυξήσει το μέγεθος και τη φήμη της.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Eva Air

Η Eva Air βραβεύτηκε ως η καλύτερη εταιρεία μεγάλων αποστάσεων στην Ασία από το AirlineRatings.com. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα σοβαρό ατύχημα από την ίδρυσή της το 1988.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Finnair

Η Finnair, η αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας, μπορεί να μην έχει κερδίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, όπως μερικές απ’ τις Σκανδιναβικές ανταγωνιστικές εταιρείες, αλλά έχει ένα απ΄τα καλύτερα ιστορικά σε θέματα ασφαλείας, αφού δεν έχει σημειώσει ατυχήματα από το 1960.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Hawaiian Airlines

Η Hawaiian Airlines ιδρύθηκε το 1929 στη Χονολουλού και είναι μία από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ. Με στόλο 50 αεροσκαφών, δεν έχει βιώσει ποτέ αεροπορικό δυστύχημα.

Προηγούμενο