Ειδήσεις
24-12-2018

Πιο οικονομικό φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Με νέα μειωμένη τιμολογιακή πολιτική υποδέχεται τους επισκέπτες της το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, καθώς η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρο Παρνασσού ανακοινώνει μειωμένες τιμές, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και την τόνωση της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα προσφέρεται μειωμένη τιμή κατά 20% του ημερήσιου εισιτηρίου χιονοδρόμων και κατά 33% μείωση του ημερήσιου εισιτηρίου επισκεπτών για τις καθημερινές (με εξαίρεση τις ημέρες των εορτών 22/12/2018-7/01/2019, τα Σ/Κ και τις αργίες).  Παράλληλα προσφέρεται έκπτωση 20% για την αγορά πολυήμερης κάρτας χιονοδρομίας 80 μονάδων κατά το διάστημα από 18-24/12/2018 (320 € από 400 € ), όπως επίσης έκπτωση 25% επί των τιμών ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού στο κατάστημα του κτιρίου «Κελάρια 1950», κατά τις καθημερινές με επίδειξη του εισιτηρίου χιονοδρομίας κατηγορίας ενήλικα, με εξαίρεση τις ημέρες των εορτών 22/12/2018 - 7/01/2019, τα Σ/Κ και τις αργίες.    Εφέτος οι επισκέπτες του χιονοδρομικού στον Παρνασσό, θα κατηφορίσουν στην πίστα του snow park ειδικά διαμορφωμένη για τους λάτρεις της χιονοδρομίας και ιδιαίτερα του  snow board, που πέρυσι δεν λειτούργησε. Την ίδια στιγμή τονίζεται ότι μια από τις παροχές είναι και το  Wi-Fi στο χιονοδρομικό στη θέση «Κελάρια».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού λειτουργεί  από το 1976 σε υψόμετρο 1.640 έως 2.260 μέτρων. Είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας διαθέτοντας 23 πίστες (ορισμένες από τις οποίες πιστοποιημένες από τη διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας F.I.S. για διεξαγωγή αγώνων) συνολικού μήκους 34 χιλιομέτρων για όλα τα επίπεδα ικανότητας και σε όλους τους βαθμούς δυσκολίας.  Με τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων και την ενοποίηση των εγκαταστάσεων Κελαριών - Φτερόλακας αποτελεί αδιαμφισβήτητα το αρτιότερο και πιο σύγχρονο τεχνολογικά χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, ισάξιο με ανάλογα του εξωτερικού. Είναι το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο στη χώρα που εγκατέστησε αποσυμπλεκόμενο εναέριο αναβατήρα και ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως, που διαθέτει από το 2015 πέντε νέους αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες τύπου Combi, για να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα οι χιονοδρόμοι και οι επισκέπτες με ταχύτητα και ασφάλεια.

Ακόμη, ανάμεσα στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής, ενοικίασης, συντήρησης και πώλησης χιονοδρομικού εξοπλισμού και κατάστημα αναμνηστικών ειδών, ενώ παρέχονται μαθήματα εκμάθησης σκι σε εξειδικευμένες πιστοποιημένες σχολές  και από ανεξάρτητους έμπειρους δασκάλους, πιστοποιημένους συνεργάτες του ΧΚΠ. Επίσης, το Κέντρο εξασφαλίζει την  παροχή πρώτων βοηθειών με παρουσία γιατρού και νοσοκόμου και τη χρήση ασθενοφόρου. Όσον αφορά περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης υπάρχει η ομάδα εναεριτών-διασωστών σε ετοιμότητα και με επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση στα θέματα απεγκλωβισμών.  Το χιονοδρομικό κέντρο, επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων, ενώ κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα αγώνες χιονοδρομίας και διάφορα άλλα events που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες (www.parnassos-ski.gr).

Θεματικά πάρκα προσέλκυσης Ελλήνων επισκεπτών τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας

Σε θεματικά πάρκα προσέλκυσης Ελλήνων επισκεπτών αλλά και σύνδεσης της τουριστικής δραστηριότητας με την τοπική οικονομία μπορούν να μετατραπούν τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας προσφέρουν υπηρεσίες που ξεφεύγουν τις απολύτως συνδεδεμένες με το χιόνι, καθώς προσφέρονται και αυτές που έχουν να κάνουν με την εστίαση, τις βόλτες στο δάσος, αλλά και της διαμονής με τις συνεργασίες των τοπικών ενώσεων ξενοδόχων κ.λπ.

Στα περισσότερα εξ αυτών υπάρχουν πίστες για άτομα που απλώς θέλουν να απολαύσουν τη βόλτα στο χιόνι, τόσο με έλκηθρα όσο και με ειδικά μηχανοκίνητα μέσα σε σχεδιασμένα μονοπάτια, ενώ πολλά από αυτά έχουν και διαδρομές για άλματα κλπ. Ενδεικτικό της δυναμικής που μπορεί να προσδώσει ένα χιονοδρομικό στην εγχώρια τουριστική δραστηριότητα της εκάστοτε περιοχής είναι το γεγονός ότι μέσω αυτού, τοπικές βιομηχανίες μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους, κάτι που ήδη συμβαίνει στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων.

Μάλιστα με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, ειδικές εφαρμογές μέσω των ηλεκτρονικών έξυπνων συσκευών επικοινωνίας, ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να κλείσει οτιδήποτε έχει να κάνει με την επίσκεψή του στο εκάστοτε χιονοδρομικό. Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη των δικτυακών τόπων των χιονοδρομικών θα βοηθήσει τους επισκέπτες να έχουν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις υπηρεσίες αλλά και τον καιρό που επικρατεί σε αυτά.

Πιο οικονομικό φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
Πιο οικονομικό φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού