Ειδήσεις
08-03-2019

18-24 TRAVEL: Το early booking περνά και στο DNA του Έλληνα

Όλο και περισσότεροι Έλληνες κλείνουν από νωρίς τις διακοπές τους

Από Αύγουστο χειμώνα και από Μάρτη καλοκαίρι λέει ο σοφός λαός και από ό,τι φαίνεται όχι άδικα. Τα τελευταία χρόνια το early booking έχει περάσει και στο DNA των Ελλήνων τουριστών καθώς αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των Ελλήνων που προγραμματίζουν όλο και νωρίτερα τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με το on line travel agency 18-24, μπορεί να βρισκόμαστε στις αρχές του νέου έτους αλλά οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι του έχουν ήδη ξεκινήσει.

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες του 2018 είχαμε τις πρώτες κρατήσεις για το καλοκαίρι που έρχεται. Αντίστοιχα τον περασμένο Ιούλιο και όσο βρισκόμασταν στην καρδιά του καλοκαιριού, είχαμε κρατήσεις για το φετινό χειμώνα. Αυτό που διαπιστώνουμε τα τελευταία χρόνια είναι ότι αλλάζει η νοοτροπία του Έλληνα όσον αφορά τον σχεδιασμό των διακοπών του. Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες οι οποίοι επιλέγουν να κλείσουν από νωρίς τις διακοπές τους εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα καλύτερες τιμές» δηλώνει ο Γιώργος Καρανάσιος, CEO του www.18-24.gr

Η κράτηση Early Booking είναι συνηθισμένη τακτική στις τουριστικές αγορές των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών γιατί όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν εξασφαλίζουν με τον τρόπο αυτό πολύ χαμηλές τιμές και φυσικά βρίσκουν διαθεσιμότητες σε καταλύματα τις ημερομηνίες που προτιμούν χωρίς να έχουν το άγχος της τελευταίας στιγμής να μη βρουν δωμάτιο στον προορισμό που θέλουν να ταξιδέψουν.

Η τακτική αυτή είναι φυσικά συμφέρουσα και για τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων καθώς με τον τρόπο αυτό γεμίζουν από πολύ νωρίτερα τα δωμάτια τους και έτσι παίρνουν από νωρίς και ένα ποσοστό χρημάτων.

Το 18-24 TRAVEL επένδυσε από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του στο Early Booking και όχι άδικα όπως αποδεικνύεται από τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά στις κρατήσεις τα τελευταία χρόνια. Η δημοφιλής πλατφόρμα κρατήσεων προσφέρει ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες να επιλέξουν από πολύ νωρίτερα το πακέτο διακοπών για τον προορισμό που επιθυμούν στις ημερομηνίες που επιθυμούν εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τις πιο χαμηλές τιμές της αγοράς.

Tο μόνο που χρειάζεται κάποιος να θυμάται είναι ότι όσο νωρίτερα τόσο φθηνότερα!