Ειδήσεις
27-03-2019

Δυναμική παρουσία του Δήμου Ρεθύμνου στην έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα

Πραγματοποιήθηκαν επαφές με tour operators και πάνω από 30 συναντήσεις με εκπροσώπους των ΜΜΕ της Ρωσίας

Τη διενέργεια σειράς επαφών με Tour Operators και ΜΜΕ της Ρωσίας πραγματοποίησε ο Δήμος Ρεθύμνου στο πλαίσιο της κορυφαίας διεθνούς τουριστικής έκθεσης τουρισμού της Ρωσίας ΜΙΤΤ 2019, που έκλεισε τις πύλες της την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Η έκθεση συγέντρωσε πάνω από 22.000 εμπορικούς επισκέπτες από τη Ρωσία και από 90 χώρες και 1.800 εκθέτες από 54 χώρες.

Οι επαφές του Δήμου Ρεθύμνου διενεργήθηκαν μέσω της Russian Media Group, γνωστή για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει για δήμους, περιφέρειες και ξενοδοχεία στη ρώσικη αγορά.

Στην επιτυχημένη διοργάνωση συνέβαλε και ο Διευθυντής του ΕΟΤ Μόσχας και ΚΑΚ, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Υλοποιήθηκαν πλέον των 30 συναντήσεων με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσίας. Πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με δημοσιογράφους, εκδότες και bloggers, μεταξύ των οποίων από τα περιοδικά ROBB REPORT, TTG, πρακτορεία ειδήσεων SPUTNIK & TASS και τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά ΜΜΕ : Russian Travel news, Τurizm, Votspuk, Τourprom, Tourbus, γνωστοί food bloggers, καθώς και τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές πλατφόρμες της Ρωσίας & CIS χώρες PROFI TRAVEL, SLETAT, αλλά και τηλεοπτικά δίκτυα RU24 TV και RTVI, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να επισκεφθούν το Δήμο Ρεθύμνου. 

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο περιθώριο της 26ης MITT, ο Δήμος Ρεθύμνου πραγματοποίησε κορυφαίες Β2Β συναντήσεις με σημαντικούς Tour Οperators αλλά και Travel Agents της Ρωσίας που ειδικεύονται στον πολιτιστικό-οικογενειακό, γαστρονομικό και τον οινοτουρισμό. 

Υπογραμμίζεται ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Tour Operators της Ρωσίας (ATOR) κα Μaya Lomidze, η οποία ενθουσιάστηκε από την αυθεντικότητα του προορισμού.

«Στόχος μας είναι να μεταδώσουμε στους επαγγελματίες και το ταξιδιωτικό κοινό το "Ρέθυμνο, έξυπνη επιλογή όλο το χρόνο". To συνθήμα συνοδεύει κάθε ενέργεια προβολής του Ρεθύμνου σε Ελλάδα και εξωτερικό», εξηγεί η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Τουρισμού, κα Πέπυ Μπιρλιράκη.

Όπως επισημαίνει η κα Πέπυ Μπιρλιράκη, η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ήταν η εξασφάλιση ανάπτυξης νέων συνεργασιών του Δήμου Ρεθύμνης με Ρωσικά Γραφεία Τουρισμού, καθώς η παρουσίαση ήταν στο πλαίσιο του μόνιμου στόχου να αναδείξει το Ρέθυμνο τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού και να προσελκύσει τουρίστες με υψηλά εισοδήματα.