Ειδήσεις
14-05-2019

5 συμβουλές για άνετο ταξίδι

Υπάρχει τρόπος το ταξίδι με το αεροπλάνο να γίνει ακόμη πιο άνετο και απολαυστικό.

Το ταξίδι με το αεροπλάνο είναι ευχάριστο από μόνο του. Με κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις, όμως, η διαδρομή –αυτή είναι άλλωστε που μετράει– μπορεί να αναβαθμιστεί και να μετατραπεί σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει κάποιος είναι η επιλογή της κατάλληλης αεροπορικής εταιρείας, που θα δώσει λύσεις σε όλα και που θα προσφέρει ανέσεις και ασφάλεια στον ύψιστο βαθμό. Η δική μας πρόταση είναι πάντα η Ellinair.

Υπάρχουν βέβαια και μερικά ακόμη μικρά πράγματα που αν τα βάλετε στο πρόγραμμα θα πετάξετε σαν κύριοι με Κ κεφαλαίο. 

Από την επιλογή της κατάλληλης βαλίτσας μέχρι τη σωστή χρήση του seat map, έχουμε συγκεντρώσει τα πιο σημαντικά tips για να ταξιδεύετε ακόμη πιο άνετα και να μη συναντάτε κανένα εμπόδιο πριν τις διακοπές σας.

Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε την επόμενη φορά που θα προγραμματίσετε την τέλεια καλοκαιρινή απόδραση: 

1. Early booking

Όσο νωρίτερα αγοράσετε το εισιτήριό σας τόσο καλύτερη τιμή θα πετύχετε. Όλοι το ξέρουν αυτό. Στο επόμενο ταξίδι, λοιπόν, επωφεληθείτε των προσφορών έγκαιρης κράτησης που οι περισσότερες αεροπορικές έχουν (η Ellinair είναι σίγουρα μία από αυτές) και μην ξεχάσετε να ελέγξετε τους όρους που ισχύουν στο εισιτήριο που αγοράζετε.

Αν είστε έμπειροι ταξιδιώτες θα πάτε και ένα βήμα παραπέρα. Γνωρίζετε ήδη ότι οι πολύ χαμηλές τιμές, έχουν περιορισμούς και κατά βάση δεν είναι επιστρέψιμες. Οπότε όταν αγοράζετε εισιτήρια πολλούς μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία του ταξιδιού σας, ίσως είναι καλύτερα να τα κλείσετε με περισσότερη ευελιξία στους όρους. Ακόμη όμως κι αν αποφασίσετε τελευταία στιγμή να κάνετε ένα αεροπορικό ταξίδι, ψάξτε προσφορές «τελευταίας στιγμής» (flash- sales) και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!

Tip: Ανάμεσα σε δυο έρευνες, καθαρίστε το ιστορικό αναζητήσεων σας από cookies και cashed files. Έτσι, θα εμφανίζονται κάθε φορά οι νεότερες –και πιθανόν οικονομικότερες– τιμές και προσφορές.

2. Παράθυρο με θέα

Ας είμαστε ειλικρινείς. Κανείς δεν ταξιδεύει με την ίδια χαρά σε όλες τις θέσεις. Οι περισσότεροι αναζητούν το παράθυρο και μερικοί αισθάνονται πιο άνετα όταν κάθονται... διάδρομο.

Χρησιμοποιήστε το seat map και νιώστε ότι ταξιδεύετε business class με εισιτήριο economy. Δωρεάν ή με μικρό αντίτιμο, υπάρχει η επιλογή της θέσης που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του ταξιδιού σας.

Παράθυρο για τη θέα, λοιπόν, μεσαία θέση για τους 2 βραχίονες, διάδρομο για χώρο ή πρώτες σειρές για να αποβιβάζεστε νωρίς. Η επιλογή είναι κάθε φορά δική σας.

3. Ένα βήμα μπροστά

Γιατί να ψάχνεστε όταν φτάσετε στον προορισμό σας; Πριν ολοκληρώσετε τις αγορές σας, θυμηθείτε ότι στα αεροπορικά sites βρίσκει κανείς μοναδικές προσφορές σε διαμονή και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Ρίξτε μια ματιά και μπορεί τελικά με μία αγορά, να έχετε καλύψει πολλαπλές ταξιδιωτικές ανάγκες σε προνομιούχες τιμές!

4. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Να είστε ευγενικοί με το πλήρωμα καμπίνας και τους άλλους επιβάτες. Σε μία πτήση, όσο καλύτερα συνυπάρχουμε με τους γύρω μας, τόσο πιο άνετο είναι το ταξίδι για όλους. Αν είστε ευγενικοί, θα είναι ευγενικοί και υπόλοιποι απέναντί σας.

Μη διστάσετε να ζητήσετε και δεύτερη καραμελίτσα ή σνακ εφόσον η διάρκεια της πτήσης το επιτρέπει.

Ακολουθείτε πάντοτε τις οδηγίες του πληρώματος καμπίνας, που βρίσκεται εκεί προτίστως για την ασφάλειά σας.

Όταν το αεροπλάνο προσγειωθεί και μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες για την αποβίβαση, μεσολαβεί περίπου ένα δεκάλεπτο προετοιμασίας. Ο συνωστισμός στον διάδρομο, δεν βοηθάει.

Για την ομαλότερη αποβίβαση, μην βάζετε τις χειραποσκευές σας σε άλλο bin/ ντουλαπάκι από αυτό που αντιστοιχεί στη θέση σας.

5. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

Κάντε τη βαλίτσα σας να ξεχωρίζει προκειμένου να μπορείτε να την εντοπίσετε ευκολότερα στον χώρο παραλαβής αποσκευών. Χρωματιστή, φλοράλ, με αυτοκόλλητα ή μόνο με name tag, τη βαλίτσα σας πρέπει να την ξεχωρίζετε από μακριά. Και πέρα από το παραπάνω βέβαια, το στυλ μετράει. Πάντα και παντού –όποιος και αν είναι ο επόμενος προορισμός σας.

Καλό ταξίδι!