Ειδήσεις
27-05-2019

Ταξιδιωτικές εκπομπές σε Γαλλία και Εσθονία προβάλλουν την Ελλάδα

Οι ομορφιές της Μακεδονίας και της Κεντρικής Ελλάδας αποκαλύπτονται μέσα από διεθνείς τηλεοπτικές παραγωγές

Δύο ξένες τηλεοπτικές παραγωγές θα προβάλλουν τις ομορφιές της Ελλάδας σε Γαλλία και Εσθονία. Ο σχεδιασμός και η διοργάνωση των ταξιδίων αυτών με την υποστήριξη του ΕΟΤ, εντάσσονται στην πολιτική εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού, μέσα από την προσέλκυση παραγωγών του εξωτερικού, που αποτελούν άμεση, διαρκή και αποτελεσματική διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό στις ξένες αγορές.

Ο ΕΟΤ σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής διοργανώνει περίπου 200 ταξίδια εξοικείωσης ετησίως, με στόχο κυρίως την προβολή της λιγότερο γνωστής στο εξωτερικό Ελλάδας και στα οποία συμπεριλαμβάνονται ξένες και διεθνείς παραγωγές για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο.

Συγκεκριμένα, η ιδιαίτερα δημοφιλής ταξιδιωτική εκπομπή του France 5 «Echappées Belles» θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Μακεδονία και την Κεντρική Ελλάδα τον ερχόμενο Ιούνιο. Πρόκειται για μια δράση που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γαλλίας και αφορά σε εξαιρετική παραγωγή διάρκειας 90΄ με τη μέση τηλεθέαση ανά επεισόδιο να αγγίζει το 1 εκατομμύριο τηλεθεατές. Η πρώτη προβολή της εκπομπής γίνεται Σάββατο βράδυ και παίζει σε επανάληψη το πρωί της Κυριακής. Η τηλεθέαση των δύο προβολών αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές. Η εξαμελής αποστολή θα μεταβεί στις περιοχές της Μακεδονίας και της Κεντρικής Ελλάδας και θα εστιάσει τόσο στον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο των εν λόγω περιοχών καθώς και στην τοπική γαστρονομία και σε πορτραίτα κατοίκων. H εκπομπή θα προβληθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ταξιδιωτική εκπομπή «Travel with me» του Κρατικού Τηλεοπτικού Σταθμού της Εσθονίας (ETV) βρέθηκε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα (20-27 Μαίου) με στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής τουριστικών προορισμών της Στερεάς Ελλάδας όπως είναι τα Καμένα Βούρλα, η Αιδηψός, το Καρπενήσι και η Αράχοβα. Το συνεργείο συγκέντρωσε το απαραίτητο υλικό για τη δημιουργία δύο φιλμ των 30΄ που θα προβληθούν το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2019/2020 στο Κρατικό Κανάλι σε «prime time» ζώνη ήτοι στις 20:05 με τηλεθέαση που αγγίζει το ποσοστό του 32,7%. Η εκπομπή θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα με έμφαση στις Ιαματικές Πηγές και θα παρουσιάζει τον τρόπο ζωής των κατοίκων, στην πόλη ή στο ύπαιθρο, την τοπική κουζίνα, τις παραλίες και τις ομορφιές της ενδοχώρας.

Το εν λόγω press trip αποφασίστηκε τον Οκτώβριο 2018, σε ταξίδι εξοικείωσης που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Σκανδιναβίας στην Κεντρική Ελλάδα για Εσθονούς Τουριστικούς Πράκτορες.