Ειδήσεις
24-06-2019

Ένα ξενοδοχείο αντάξιο των παραμυθιών του Άντερσεν στην Κοπεγχάγη (pic)

To HC Andersen Hotel θα χτιστεί εντός του πάρκου Tivoli Gardens.

Την πρώτη εικόνα από το ευφάνταστο, καλυμμένο με φυτά, HC Andersen Hotel που θα χτιστεί στο πάρκο Tivoli Gardens στην Κοπεγχάγη, έδωσε το αρχιτεκτονικό γραφείο BIG που το σχεδίασε.

Με το όνομα του διάσημου Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, το ξενοδοχείο θα αποτελείται από μια στοίβα μη ευθυγραμμισμένων ορόφων οι οποίοι θα είναι προέκταση του Tivoli Castle, του χώρου για εκδηλώσεις στο πάρκο, τον οποίο επίσης θα ανακαινίσει το δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο.

Το παιχνιδιάρικο, σαν παγόδα, σχήμα του ξενοδοχείου θέλει να συνδυάσει τη «γοητεία του παλιού κόσμου» που έχουν οι Tivoli Gardens με «αρχιτεκτονική που διαθέτει όραμα». Και το HC Andersen Hotel θα είναι τυλιγμένο με μπαλκόνια γεμάτα φυτά, «γνέφοντας με νόημα» στους κήπους.

«Με την ανακαίνιση του Tivoli Castle, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1893, και την προσθήκη ενός καινούργιου κτηρίου, προσπαθήσαμε να αιχμαλωτίσουμε και να τονίσουμε τον χαρακτήρα του υπάρχοντος κάστρου» υπογράμμισε ο Bjarke Ingels, ιδρυτής το 2005 του αρχιτεκτονικού γραφείου BIG, που διαθέτει στούντιο στην Κοπεγχάγη, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και τη Βαρκελώνη. «Ένα υβρίδιο ανάμεσα στις παγόδες, τα περίπτερα και τους πύργους του κήπου, η πρότασή μας οικοδομεί μια γέφυρα μεταξύ της ιστορίας και του παρόντος της πόλης» πρόσθεσε.

Το Tivoli, στην κεντρική Κοπεγχάγη, είναι ένα πάρκο διασκεδάσεων το οποίο ίδρυσε το 1843 ο Georg Carstensen, στο πρότυπο των ευρωπαϊκών κήπων και πάρκων του 19ου αιώνα. «Μόνο μέσα από πρότζεκτ σαν αυτό θα μπορέσει το Tivoli να έχει απήχηση στους επισκέπτες του μέλλοντος» εξήγησε ο Lars Liebst, ο διευθύνων σύμβουλος του Tivoli. «Έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι δεν επαρκεί να βασίζεσαι στη ιστορική γοητεία του Tivoli. Η αλλαγή είναι στο DNA του Tivoli, είναι η κληρονομιά μας, και το Tivoli ανέκαθεν προσλάμβανε τους καλύτερους αρχιτέκτονες για να εξασφαλίσει το ότι οι καινούργιες προσθήκες θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου. Γιατί χτίζουμε για το μέλλον» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ