Ειδήσεις
31-07-2019

5 τρόποι να κάνεις οικονομία στις διακοπές σου

Ώστε να κρατήσουν ακόμη περισσότερο.

Αν το budget σου δεν είναι απεριόριστο τότε υπάρχει μόνο ένας τρόπος να δώσεις παράταση στις διακοπές σου: η οικονομία.

Και δεν λέμε να γίνεις ξαφνικά ο Σκρουτζ της παρέας, αλλά αντίθετα να βρεις τον τρόπο να απολαύσεις στο έπακρο την κάθε εμπειρία και παράλληλα να κρατάς χρήματα για την επόμενη ημέρα. 

Εμείς συγκεντρώσαμε τα 5 πιο βασικά βήματα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και να μείνεις στο νησί/χωριό/πόλη/εξοχικό 1 βδομάδα παραπάνω.

5. Εμπιστεύσου το off season

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις παρέα με όλη την Ελλάδα (και την Ευρώπη) και να βρεθείς στο αγαπημένο σου νησί 15 Αυγούστου. Ο Σεπτέμβρης είναι εξίσου ωραίος μήνας, με τον ίδιο ήλιο και τις παραλίες στη διάθεσή σου. Τα δωμάτια είναι πιο φθηνά, τα εστιατόρια δεν σε αντιμετωπίζουν σαν έναν ακόμη τουρίστα και ο συνωστισμός είναι μια κακή ανάμνηση. Κάνε τη σωστή επιλογή.

4. Φαγητό με τους ντόπιους

Κλείσε ξενοδοχείο με πρωινό (το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας), εκμεταλλεύσου την κουζίνα που μπορεί να προσφέρει το δωμάτιό σου, κάνε μια έρευνα για ποιοτικά και οικονομικά εστιατόρια και ακολούθησε τους ντόπιους στις υπαίθριες αγορές τροφίμων και στα στέκια τους. Έτσι, και θα εξοικονομήσεις χρήματα και θα μάθεις τα πιο νόστιμα μυστικά του τόπου. Win win η κατάσταση.

3. Προσοχή στα μεταφορικά

Δεν χρειάζεται να παίρνεις το αυτοκίνητό σου παντού και το καλοκαίρι. Ζήσε τις διακοπές σου εναλλακτικά, μάθε τις διαδρομές του ΚΤΕΛ και γνώρισε κόσμο και νέα μέρη. Δεν σε πιέζει κανείς, δεν έχεις άγχος να φτάσεις στον προορισμό σου οπότε ξέχνα τα ταξί και τα αυτοκίνητα και πέρνα στον αγαπημένο σου προορισμό τις διπλάσιες μέρες. 

2. Αφιέρωσε χρόνο στα μέρη που αγαπάς

Με το να τρέχεις σε ένα μεγάλο νησί ή σε έναν προορισμό από το ένα αξιοθέατο στο άλλο ή από τη μία παραλία στην άλλη για να τα προλάβεις όλα, μάλλον χάνεις τη μαγεία της στιγμής και ξοδεύεις χρόνο και χρήμα. Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου, κάνε μια λίστα με τα πράγματα που θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις και βάλε μέχρι 2 «tasks» την κάθε μέρα. Τα υπόλοιπα του χρόνου!

1. Κάνε το επόμενο βήμα στο εξοχικό

Αν έχεις εξοχικό είσαι δυνατός. Αν έχεις εξοχικό πάνω στη θάλασσα είσαι ακόμη καλύτερος. Ποιο είναι το επόμενο βήμα για να τελειοποιήσεις το καλοκαίρι σου; Να μην πληρώνεις το ρεύμα χρυσάφι τον μήνα που θα πας εκεί για να απολαύσεις τα μπάνια σου και να ξενοιάσεις. 

Έχουμε και για το εξοχικό την τέλεια λύση γιατί μάθαμε την προσφορά της Protergia που ισχύει για νέες αιτήσεις έως 31/08. Όποιος έχει τουλάχιστον μια ενεργή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο ίδιο ΑΦΜ σε οποιοδήποτε οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Protergia μπορεί να φέρει και το εξοχικό του με έκπτωση 30% και επιπλέον 6 μήνες ΔΩΡΕΑΝ πάγια ανά έτος!

Αναλυτικότερα τι κερδίζεις:

-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΓΙΟ για 6 μήνες ανά έτος
-30% έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας ημέρας
-15% έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας νύχτας

Το καλύτερο; Η μετάβαση γίνεται χωρίς εγγύηση με την εξόφληση μέσω πάγιας εντολής τραπεζικού λογαριασμού, έχεις τον έλεγχο του λογαριασμού μέσα από την υπηρεσία myprotergia και απολαμβάνεις υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση.

Έτοιμος για τις καλύτερες διακοπές έβερ;