Ειδήσεις
27-11-2020

Βουτιά στην πιο βαθιά πισίνα του κόσμου

Στην Πολωνία έφτιαξαν πισίνα με βάθος 45 μέτρα.

Η βαθύτερη πισίνα για καταδύσεις στον κόσμο, με βάθος 45,5 μέτρα, άνοιξε πριν από μία εβδομάδα στην πολωνική πόλη Mszczonow, περίπου 45 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Βαρσοβία.

Το βάθος της συγκεκριμένης πισίνας δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει. Το Deepspot, όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει τεχνητές υποβρύχιες σπηλιές, ένα μικρό ναυάγιο και... ερείπια των Μάγια!

Η πισίνα περιέχει 8.000 κυβικά μέτρα νερού, δηλαδή την 20πλάσια ποσότητα σε σύγκριση με μια συνηθισμένη πισίνα 25 μέτρων.

Σε αντίθεση με τις κανονικές πισίνες, το Deepspot μπορεί να λειτουργεί παρά τους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς πρόκειται για εκπαιδευτικό κέντρο που προσφέρει μαθήματα.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να κατασκευαστεί η πισίνα και απαιτήθηκαν περίπου 5.000 κυβικά μέτρα μπετόν, ενώ κόστισε σχεδόν 8,9 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, σχεδιάζεται να ανοίξει και ένα ξενοδοχείο με δωμάτια από τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν τους δύτες σε βάθος πέντε μέτρων.

Μέχρι τώρα η πιο βαθιά πισίνα του κόσμου ήταν το Y-40 Deep Joy, στη βόρεια ιταλική πόλη Montegrotto Terme, με βάθος 42 μέτρα. Η πισίνα Blue Abyss που πρόκειται να ανοίξει στη Μεγάλη Βρετανία το 2021 θα έχει βάθος 50 μέτρων.