Ειδήσεις
04-12-2020

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για το 2021

Ο χάρτης που δείχνει ποια μέρη του κόσμου πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες.

Έναν χάρτη με τις πιο επικίνδυνες χώρες για να ταξιδέψει κανείς το 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η International SOS, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ταξιδιωτικής ασφάλειας παγκοσμίως.

Ο διαδραστικός Travel Risk Map «προειδοποιήσει» τους ταξιδιώτες σχετικά με τις περιοχές που είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσουν ζητήματα ασφαλείας βάσει της απειλής που δημιουργεί η πολιτική βία, η κοινωνική αναταραχή, τα βίαια και μικρά εγκλήματα και, φέτος, ο «αντίκτυπος της πανδημίας».

Οι χώρες διαχωρίζονται χρωματικά σε πέντε επίπεδα κινδύνου: πολύ υψηλό, υψηλό, μεσαίο, χαμηλό και αμελητέο.

Σύμφωνα με την International SOS, η Λιβύη, η Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι τα πέντε πιο επικίνδυνα μέρη στη γη για να επισκεφθεί κανείς το 2021.

Στον αντίποδα, η Γροιλανδία, η Ελβετία, η Σλοβενία, η Νορβηγία, η Φινλανδία και η Δανία είναι ανάμεσα στις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου σύμφωνα με τον χάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος στην Ελλάδα, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, χαρακτηρίζεται ως «χαμηλός».

Επίσης, φέτος η International SOS δημιούργησε ένα χάρτη που δείχνει τις χώρες με τις περισσότερες και λιγότερες διαταραχές από την πανδημία του κορονοϊού. Η αξιολόγηση έλαβε υπόψη το υποκείμενο περιβάλλον απειλής για την υγεία και την ασφάλεια, την πρόσφατη δραστηριότητα της πανδημίας Covid-19, τους τοπικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Χώρες που είχαν «υψηλό» αντίκτυπο από την πανδημία είναι η Ρωσία, η Ουκρανία, η Αυστρία και η Ιορδανία, ενώ η μοναδική χώρα στον χάρτη που φαίνεται να έχει «πολύ υψηλό» αντίκτυπο είναι η Γεωργία.

Σύμφωνα με τον χάρτη, οι χώρες που είχαν «πολύ χαμηλό αντίκτυπο» από την πανδημία είναι η Νέα Ζηλανδία, η Τανζανία και η Νικαράγουα.

Η Ελλάδα είναι στους προορισμούς με «μέτριο» αντίκτυπο από τον Covid-19.

Σε ό,τι αφορά την υγεία, δημιουργήθηκε ένας τρίτος χάρτης, σύμφωνα με τον οποίο οι χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ιατρικών προβλημάτων ή ασθενειών περιλαμβάνουν τη Βενεζουέλα, τη Βόρεια Κορέα, τη Λιβύη, το Νότιο Σουδάν και την Υεμένη.

Με πληροφορίες από Daily Mail