Ειδήσεις
07-05-2021

Ντουμπάι: Αυτή είναι η ψηλότερη πισίνα υπερχείλισης στον κόσμο

Η ψηλότερη πισίνα υπερχείλισης στον κόσμο βρίσκεται στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Address Beach Resort στο Ντουμπάι, σε ύψος 300 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Υπάρχουν πολλές πισίνες στον κόσμο που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης σε όσους μπορούν να τις απολαύσουν. Πισίνες εντυπωσιακές ή και ασυνήθιστες, που αποτελούν από μόνες τους προορισμό. Όμως, μία πισίνα στο Ντουμπάι κλέβει την παράσταση. Βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Address Beach Resort, σε ύψος 293,906 μέτρων και είναι η ψηλότερη πισίνα υπερχείλισης στον κόσμο, σύμφωνα με το Guinness World Records.

Όπως αναφέρει το CNN, η συγκεκριμένη πισίνα έχει σχεδόν το ύψος του Πύργου του Άιφελ και προσφέρει απέραντη θέα στην πόλη, στο Burj Al Arab, το Palm Jumeirah και τη ρόδα Ain Dubai που είναι η ψηλότερη στον κόσμο.

Image

Σαν να μην έφταναν αυτά, η πισίνα είναι τεράστια. Με μήκος 94,84 μέτρα και πλάτος 16,5 μέτρα, είναι σχεδόν διπλάσια από μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Η πισίνα υπερχείλισης είναι ανοιχτή μόνο σε επισκέπτες του ξενοδοχείου, ηλικίας 21 ετών και άνω, αλλά την ίδια θέα μπορεί κανείς να απολαύσει χωρίς να βουτήξει, κάνοντας κράτηση στο εστιατόριο Zeta Seventy Seven, το βρίσκεται επίσης στον 77ο όροφο και σερβίρει ασιατική κουζίνα. Μάλιστα, το ξενοδοχείο διαθέτει άλλες τρεις πισίνες, μία για ενήλικες, μία οικογενειακή και μία παιδική.

A post shared by Address Beach Resort (@addressbeachresort)

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εντυπωσιακή πισίνα δεν είναι το μοναδικό ρεκόρ Guinness που κατέχει το ξενοδοχείο. Το Address Beach Resort, μαζί με το Address Beach Residences, στεγάζονται σε δύο πύργους που συνδέονται μεταξύ τους με την ψηλότερη κατοικημένη skybridge στον κόσμο (294,35 μέτρα).

Image

Το Address Beach Resort άνοιξε τις πύλες του τον Δεκέμβριο του 2020. Διαθέτει 217 δωμάτια και σουίτες, ενώ υπάρχουν επίσης 443 επιπλωμένες κατοικίες και 478 μη επιπλωμένες κατοικίες.

TAGS
#Ντουμπάι
#ξενοδοχεία