Ειδήσεις
10-01-2022

Αρκαδία: Δείτε το παλιό σανατόριο στο Μαίναλο που μετατρέπεται σε πεντάστερο ξενοδοχείο

Σε πεντάστερο ξενοδοχείο θα μετατραπεί το πρώην Σανατόριο της Μάνας στο Μαίναλο Αρκαδίας - Δείτε ένα βίντεο από το επιβλητικό κτήριο που κρύβει μια ξεχωριστή ιστορία

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο μέσα στα έλατα στην ορεινή Αρκαδία, στην καρδιά του δάσους του Μαινάλου, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Βυτίνα, υπήρχε μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένο ένα από τα πιο... τρομακτικά κτήρια της Ελλάδας: το παλιό Σανατόριο της Μάνας.

Η ομάδα Up Stories δημιούργησε ένα εντυπωσιακό βίντεο για το κτήριο αυτό με την ξεχωριστή ιστορία, το οποίο θα μετατραπεί σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

Διαβάστε ακόμη:

Η ιστορία του Σανατορίου της Μάνας

Image
Πηγή: Up Stories

Το Σανατόριο της Μάνας βρίσκεται σε μια αλπική τοποθεσία σε υψόμετρο 1.500 μ., στη θέση Κορφοξυλιά κοντά στο χωριό Μαγούλιανα. Χτισμένο με ντόπια γκρίζα πέτρα από Λαγκαδινούς μαστόρους, έχει συνολική επιφάνεια περίπου 2.500 τ.μ. και περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους. Η περιοχή με τα ελατοσκέπαστα βουνά διέθετε το πλέον κατάλληλο φυσικό περιβάλλον για τη λειτουργία σανατορίων. Το Σανατόριο της Μάνας ήταν ένα από τα τρία σανατόρια που λειτούργησαν στην Αρκαδία.

Image
Πηγή: Up Stories

Το σανατόριο χτίστηκε το 1923 (κατά άλλους το 1925) με πρωτοβουλία και εράνους της αδερφής του Παύλου Μελά, Άννας Παπαδοπούλου - που υπηρέτησε ως εθελόντρια νοσοκόμα στα πολεμικά μέτωπα και έμεινε γνωστή ως «Μάνα του Στρατιώτη» - για τη νοσηλεία των φυµατικών αρρώστων της μικρασιατικής εκστρατείας του 1920-22. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1928 και φιλοδοξία της Άννας Παπαδοπούλου ήταν να γίνει το μεγαλύτερο σανατόριο των Βαλκανίων.

Όπως αναφέρει το Up Stories, η ιδιοκτήτρια εταιρεία εξασφάλισε πριν από λίγες ημέρες την οικοδομική άδεια για την ανακατασκευή του ακινήτου και τη μεταμόρφωσή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, οι εργασίες στο κτήριο έχουν ήδη ξεκινήσει.

Δείτε πλάνα από το πρώην σανατόριο στο βίντεο

Διαβάστε ακόμη:

TAGS
#ξενοδοχεία