Ειδήσεις
16-02-2022

Conde Nast Traveller: Τρεις ελληνικές παραλίες στις 15 ωραιότερες της Ευρώπης

Το περιοδικό Conde Nast Traveller παρουσιάζει τις 15 ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές. Τρεις ελληνικές παραλίες, από το Ιόνιο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, βρίσκονται ανάμεσά τους

Για μία ακόμα χρονιά ξεκίνησαν οι διακρίσεις για τα ελληνικά νησιά και τις παραλίες τους. Τη δική του κατάταξη για τις ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης δημοσιοποίησε το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller για να ονειρευτούν οι αναγνώστες του τις φετινές καλοκαιρινές αποδράσεις τους.

«Συγκεντρώσαμε τις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης, από τη Σκανδιναβία έως τη Σαρδηνία, για να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε την πρώτη σας απόδραση μετά την πανδημία» αναφέρει στον πρόλογό του το περιοδικό. Ανάμεσα σε αυτές τις 15 παραδεισένιες παραλίες φιγουράρουν και τρεις ελληνικές: το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, το Κλέφτικο στη Μήλο και τα Σεϊτάν Λιμάνια στην Κρήτη.

Διαβάστε ακόμη:

Τρεις ελληνικές παραλίες στις top 15 της Ευρώπης

Image
Πόρτο Κατσίκι (πηγή: Shuttestock)

Στη 2η θέση της λίστας βρίσκεται το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, μια παραλία «καρτ-ποστάλ» στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, διάσημη παγκοσμίως για το εντυπωσιακό τοπίο της. Κάθετοι λευκοί βράχοι και καταγάλανα διαυγή νερά συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την ξακουστή παραλία που φιγουράρει κάθε χρόνο σε λίστες με τις ωραιότερες της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Image
Κλέφτικο (πηγή: Shuttestock)

Η δεύτερη ελληνική παραλία βρίσκεται στην 11η θέση και είναι το Κλέφτικο στη Μήλο. Δεν είναι η παραλία με τον κλασικό ορισμό που όλοι ξέρουμε, είναι όμως ένα μαγευτικό τοπίο, ένα σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς ηφαιστιογενείς άσπρους βράχους μέσα στα τιρκουάζ νερά, που προσεγγίζεται μόνο μέσω θαλάσσης και προσφέρεται για κολύμπι και εξερεύνηση.

Image
Σεϊτάν Λιμάνια (πηγή: Shuttestock)

Έκπληξη αποτελεί η παραλία στην 15η θέση της λίστας, η οποία βρίσκεται στα Χανιά - και δεν είναι αυτή που νομίζετε! Πρόκειται για τα Σεϊτάν Λιμάνια, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Χανίων. Κοφτερά βράχια ξεχύνονται μέσα στη θάλασσα δημιουργώντας τρεις μικρούς αλλά εντυπωσιακούς όρμους-λιμανάκια- με γαλαζοπράσινα, βαθυγάλανα και τιρκουάζ νερά. Χρειάζεται προσοχή στο απότομο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία και στα θαλάσσια ρεύματα που η επικινδυνότητα τους έδωσε το όνομα στην περιοχή.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα του Conde Nast Traveller:

Οι 15 ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης

1. Santa Giulia, Κορσική

Image

2. Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Image

3. Calanque d’en Vau, Κασίς, Γαλλία

Image

4. Kvalvika, Νησιά Lofoten, Νορβηγία

Image

5. Praia do Carvalho, Πορτογαλία

Image

6. Spiaggia Grande, Ποζιτάνο, Ιταλία

Image

7. Zlatni Rat, Μπρατς, Κροατία

Image

8. Cala Macarella, Μινόρκα, Ισπανία

Image

9. Luskentyre, Νήσος Χάρις, Σκωτία

Image

10. Sveti Stefan, Μαυροβούνιο

Image

11. Κλέφτικο, Μήλος

Image

12. Playa de Ses Illetes, Φορμεντέρα, Ισπανία

Image

13. Butterfly Valley, Φετίγιε, Τουρκία

Image

14. Cala Coticcio, Σαρδηνία

Image

15. Σεϊτάν Λιμάνια, Κρήτη

Image

Πηγή φωτογραφιών: Shutterstock

Διαβάστε ακόμη:

TAGS
#Παραλίες
#Ελληνικά Νησιά