Ειδήσεις
21-06-2022

Guardian: Αυτά τα δύο ελληνικά νησιά είναι ιδανικά για ήσυχες διακοπές

Ο Guardian προτείνει διακοπές σε 10 μαγευτικά νησιά της Ευρώπης που είναι ιδανικά για όσους αναζητούν την ηρεμία και την απόλυτη χαλάρωση στις διακοπές τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο νησιά των Κυκλάδων

Μια λίστα με 10 νησιά της Ευρώπης «εκτός τουριστικών ραντάρ» δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Guardian και βάζει μέσα σε αυτά και δύο ελληνικά νησιά. Ο Guardian προτείνει στους αναγνώστες του να ανακαλύψουν μικρά νησιά με παρθένες παραλίες και γραφικούς οικισμούς για να απολαύσουν τις φετινές διακοπές τους μακριά από τα πλήθη.

Ανάμεσα στις προτάσεις της εφημερίδας βρίσκονται και δύο νησιά - διαμάντια των Κυκλάδων, τα οποία διαθέτουν πανέμορφα τοπία και υπόσχονται διακοπές ηρεμίας και απόλυτης χαλάρωσης: η Σύρος και η Τήνος.

Διαβάστε ακόμη:

Η Σύρος και η Τήνος στα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για ήρεμες διακοπές

Image
Άνω Σύρος (πηγή: Shutterstock)

«Ξεχάστε τη λαμπερή Μύκονο και πάρτε το φέρι για τη Σύρο, όπου θα βρείτε τον τέλειο συνδυασμό ζωντάνιας και γαλήνης», γράφει ο Guardian για το αρχοντικό νησί των Κυκλάδων. Όπως αναφέρει το άρθρο, η Ερμούπολη, η παραθαλάσσια πρωτεύουσα της Σύρου, με τα νεοκλασικά αρχοντικά που υψώνονται πάνω από τη θάλασσα, είναι πολυσύχναστη αλλά χωρίς ορδές τουριστών. Επίσης, ο Guardian σημειώνει ότι το νησί διαθέτει ερημικές και χαλαρές παραλίες, πολλές από τις οποίες είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα.

Image
Τήνος (πηγή: Shutterstock)

Μόλις 15 λεπτά με το πλοίο από τη Μύκονο βρίσκεται η Τήνος, ένα νησί ιδανικό για ήσυχες διακοπές, σύμφωνα με τον Guardian. Αυτό το κυκλαδονήσι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς χάρη στην εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας. Ωστόσο, όπως τονίζει το άρθρο, η ενδοχώρα της Τήνου κρύβει γραφικά και γαλήνια χωριά, όπως ο Πύργος, που μοιάζει με υπαίθρια έκθεση λαϊκής τέχνης, η Καρδιανή με την άπλετη θαλασσινή θέα και ο Βώλακας με τους διάσπαρτους στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους.

Δείτε όλα τα νησιά της Ευρώπης που προτείνει ο Guardian στην παρακάτω λίστα:

10 νησιά της Ευρώπης για διακοπές μακριά από τα πλήθη

Πορκερόλ, Γαλλία

Image

Ταμπάρκα, Ισπανία

Image

La Graciosa, Κανάρια Νησιά

Image

Σύρος, Ελλάδα

Image

Καμπρέρα, Ισπανία

Image

Λάστοβο, Κροατία

Image

Τήνος, Ελλάδα

Image

Île de Batz, Γαλλία

Image

Φιλικούντι, Σικελία

Image

Πηγή φωτογραφιών: Shutterstock

Διαβάστε ακόμη:

TAGS
#Ελληνικά Νησιά
#διακοπές