Ειδήσεις
21-07-2022

Μια ελληνική πόλη στους 22 πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη

Το αμερικανικό Conde Nast Traveler βάζει μία πόλη της Ελλάδας στις 22 πιο υποτιμημένες πόλεις της Ευρώπης που αξίζει να ανακαλύψει ένας ψαγμένος ταξιδιώτης. Δείτε τη λίστα όπως τη συνέταξαν οι ειδικοί ταξιδιών και συνεργάτες του περιοδικού

Μπορεί οι διάσημοι προορισμοί όπως η Ρώμη, το Παρίσι και το Λονδίνο να συγκεντρώνουν τους περισσότερους ταξιδιώτες, όμως υπάρχουν κι άλλες υπέροχες πόλεις στην Ευρώπη οι οποίες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις μεγαλύτερες που αποτελούν την πρώτη επιλογή των τουριστών.

Μια λίστα με τις 22 πιο υποτιμημένες πόλεις της Ευρώπης παρουσιάζει το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler σε πρόσφατο άρθρο του και προτείνει στους αναγνώστες του να τις επισκεφθούν. Αυτές οι πόλεις σίγουρα θα εκπλήξουν ευχάριστα τους ταξιδιώτες με τις ομορφιές, την κουλτούρα και τα αξιοθέατά τους, αναφέρει στην εισαγωγή του το άρθρο. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μια ελληνική πόλη - και αυτή δεν είναι άλλη από τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη:

Conde Nast Traveler: Η Θεσσαλονίκη στις 22 πιο «υποτιμημένες» πόλεις της Ευρώπης

Image
Πηγή: Shutterstock

Πολλοί είναι οι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς τη Θεσσαλονίκη: τα σπουδαία αξιοθέατα και μνημεία, η πολιτιστική σκηνή, η νεανική ενέργεια, η φημισμένη νυχτερινή ζωή και το υπέροχο φαγητό είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Είναι μια πόλη που τα έχει όλα.

Image
Πηγή: Shutterstock

Το Conde Nast Traveler γράφει για τη Θεσσαλονίκη: «Επισκεφθείτε την για την παγκόσμιας κλάσης γαστρονομική σκηνή - η Θεσσαλονίκη ονομάστηκε η πρώτη πόλη γαστρονομίας της Unesco στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2021 - αλλά και για τη διασκέδαση και τη δημιουργική ατμόσφαιρα, η οποία οφείλεται εν μέρει στον μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό της». Επίσης, στο άρθρο γίνεται αναφορά στα ιστορικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, στην πλούσια πολυπολιτισμική κληρονομιά της, αλλά και στους χαλαρούς ρυθμούς της.

Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα του Conde Nast Traveler:

Οι 22 πιο «υποτιμημένες» ευρωπαϊκές πόλεις

Τρόντχαϊμ, Νορβηγία

Image

Τίρανα, Αλβανία

Image

Θαμόρα, Ισπανία

Image

Τρογκίρ, Κροατία

Image

Ναρμπόν, Γαλλία

Image

Πέτγουορθ, Αγγλία

Image

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Image

Οχρίδα, Βόρεια Μακεδονία

Image

Κορκ, Ιρλανδία

Image

Γκντανσκ, Πολωνία

Image

Skanör-Falsterbo, Σουηδία

Image

Τεργέστη, Ιταλία

Image

Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Image

Ίνσμπρουκ, Αυστρία

Image

Βίλνιους, Λιθουανία

Image

Ρίγα, Λετονία

Image

Τιφλίδα, Γεωργία

Image

Vila Real de Santo António, Πορτογαλία

Image

Βέρνη, Ελβετία

Image

Οπατίγια, Κροατία

Image

Λιλ, Γαλλία

Image

Appingedam, Ολλανδία

Image

Πηγή φωτογραφιών: Shutterstock

Διαβάστε ακόμη:

TAGS
#Ευρώπη
#Τουρισμός