Ειδήσεις
23-11-2022

Έρευνα: Μια ελληνική πόλη στις 5 καλύτερες του κόσμου για οικογενειακές διακοπές

Τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για οικογενειακές διακοπές παρουσιάζει η πρόσφατη έκθεση του The Family Vacation Guide. Δείτε ποια ελληνική πόλη συμπεριλαμβάνεται στην κορυφαία πεντάδα και για ποιους λόγους ξεχωρίζει ως οικογενειακός προορισμός

Η επιλογή ενός προορισμού για οικογενειακές διακοπές δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, καθώς απαιτεί καλή έρευνα για πολλά πράγματα: φθηνά ξενοδοχεία, αμμουδερές παραλίες με ρηχά νερά, καιρός, ενδιαφέροντα αξιοθέατα και δραστηριότητες για παιδιά.

Για να βοηθήσει τους αναποφάσιστους ταξιδιώτες, το The Family Vacation Guide δημοσίευσε πρόσφατα τον Οδηγό Οικογενειακών Διακοπών, ο οποίος κατατάσσει δημοφιλείς προορισμούς απ΄ όλο τον κόσμο με κριτήρια όπως η ασφάλεια, τα επίπεδα ρύπανσης, οι τιμές των ξενοδοχείων, τα αξιοθέατα, ο καιρός, ο αριθμός των φιλικών προς τα παιδιά εστιατορίων κ.ά. Έτσι, δημιούργησε μια λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για διακοπές με την οικογένεια. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο κατέλαβε την 5η θέση.

Διαβάστε ακόμη:

Κρήτη: To Ηράκλειο πέμπτος καλύτερος οικογενειακός προορισμός στον κόσμο

Image
Ηράκλειο (πηγή: Shutterstock)

Η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης είναι ένας προορισμός με αρχαιολογικό πλούτο, ενδιαφέροντα αξιοθέατα, μεγάλα resorts, απέραντες υπέροχες παραλίες και πολλές επιλογές για δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν συναρπαστικές τις οικογενειακές διακοπές. Το Ηράκλειο συγκέντρωσε βαθμολογία 6,06 στα 10, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στη λίστα με τους 10 καλύτερους οικογενειακούς προορισμούς στον κόσμο.

Image
Κνωσός (πηγή: Shutterstock)

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το Άμπου Ντάμπι (με βαθμολογία 8,05 στα 10), χάρη στον καλό καιρό και τα πολλά αξιοθέατα για όλη την οικογένεια. Όπως αναφέρει η έκθεση, εκτός των άλλων, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διαθέτει μια πίστα Formula 1 όπου έχουν αγωνιστεί μερικοί από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, καθώς και το θεματικό πάρκο Ferrari World, το οποίο φιλοξενεί το μεγαλύτερο κλειστό θεματικό πάρκο αλλά και το ταχύτερο τρενάκι του κόσμου. Το Ντουμπάι αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επιλογή για μια οικογενειακή απόδραση, με βαθμολογία 7,76. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αττάλεια της Τουρκίας (βαθμολογία 6,27), η οποία ξεχωρίζει για τον ζεστό καιρό, τις λευκές παραλίες και το όμορφο τοπίο της. Στην τέταρτη θέση φιγουράρει η Μαδρίτη (βαθμολογία 6,16). Ακολουθεί το top 10 των πόλεων για οικογενειακές διακοπές σύμφωνα με το The Family Vacation Guide.

Οι 10 καλύτερες πόλεις για οικογενειακές διακοπές

1. Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ

Image
Πηγή: Shutterstock

2. Ντουμπάι, ΗΑΕ

Image
Πηγή: Shutterstock

3. Αττάλεια, Τουρκία

Image
Πηγή: Shutterstock

4. Μαδρίτη, Ισπανία

Image
Πηγή: Shutterstock

5. Ηράκλειο, Ελλάδα

Image
Πηγή: Shutterstock

6. Λας Βέγκας, ΗΠΑ

Image
Πηγή: Shutterstock

7. Αλικάντε, Ισπανία

Image
Πηγή: Shutterstock

8. Σιγκαπούρη

Image
Πηγή: Shutterstock

9. Κάιρο, Αίγυπτος

Image
Πηγή: Shutterstock

10. Μελβούρνη, Αυστραλία

Image
Πηγή: Shutterstock

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ

TAGS
#Ελληνικά Νησιά
#διακοπές
#οικογένεια