Εξωτερικό
14-10-2016

Ταξιδάκι στη Νέα Υόρκη; Τα πράγματα που μπορείς να κάνεις δωρεάν σε μία από τις ακριβότερες πόλεις

Επισκέψεις σε μουσεία, φαγητό & βόλτα στο Άγαλμα της Ελευθερίας…

Θεωρείται ένας από τους ακριβότερους προορισμούς, τόσο λόγω εισιτηρίων όσο και λόγω της ακριβής ζωής εκεί! Η Νέα Υόρκη αποτελεί για τους περισσότερους ένα όνειρο αλλά ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.

Η λαμπερή πόλη φιγουράρει στις λίστες με τα περισσότερα δωρεάν ή φθηνά πράγματα, όπου μπορεί να κάνει ή να απολαύσει κάποιος. Οι προσφορές αυτές προκύπτουν από ένα σύνολο φιλάνθρωπων, από καλλιτέχνες, μουσικούς, κωμικούς, foodies και άλλους δημιουργικούς ανθρώπους. Πάρε κάποιες ιδέες…

Επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

Αν και έχει προτείνει είσοδο 25 δολαρίων,  οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι στην πραγματικότητα μπορούν να πληρώσουν ό,τι έχουν ευχαρίστηση.

Βόλτα στο Μουσείο Τέχνης του Μπρονξ

Ένα σύγχρονο μουσείο τέχνης, πάντα ανοιχτό στο κοινό. Η μόνιμη συλλογή του περιλαμβάνει περισσότερα από 1000 κομψοτεχνήματα, ενώ περιλαμβάνει και εναλλασσόμενες εκθέσεις, όπως και εκπαιδευτικά προγράμματα.

«Τζάμπα» pizza

Μερικές από τις καλύτερες και πιο δημοφιλείς πιτσαρίες της πόλης χρεώνουν το 1 κομμάτι πίτσας τουλάχιστον 4 δολάρια. Επειδή, όμως, είναι κρίμα να βρεθεί κάποιος στη Νέα Υόρκη και να μην απολαύσει πίτσα, μπορεί να τη βρει με μόλις 1 δολάριο από τις διάφορες τοποθεσίες 2 Bros. Pizza και άλλα ανεξάρτητα στέκια.

Δωρεάν καγιάκ

Από το Μάιο μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου, το Downtown Boathouse, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός εθελοντών στην προβλήτα 96 προσφέρει κανό καγιάκ, κλειδαριές ποδηλάτων, θυρίδες και αντηλιακό στο κοινό δωρεάν.

Γιόγκα στο πάρκο

Το Bryant Park φιλοξενεί δωρεάν μαθήματα γιόγκα εδώ και 13 χρόνια. Υπάρχουν πρωινά και απογευματινά μαθήματα από τα μέσα του Μαΐου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, από διαφορετικούς εκπαιδευτές τη φορά.

Δωρεάν βόλτα με το φέρι στο Staten Island

Από τον τερματικό σταθμό Whitehall, στην άκρη του Μανχάταν, υπάρχει φέρι που πάει τους επισκέπτες δωρεάν στο άγαλμα σε μια βόλτα 25 λεπτών!