Εξωτερικό
15-07-2017

Η πολύχρωμη λίμνη της Κίνας με τα εκθαμβωτικά χρώματα (pics & vid)

Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στην επικράτεια της Κίνας τους καλοκαιρινους μήνες, η λίμνη άλατος Γιουντσενγκ αλλάζει σε εκθαμβωτικά χρώματα, ένα απίστευτο φυσικό φαινόμενο που τώρα πια μπορούν και το καταγράφουν οι δορυφόροι από το διάστημα.

Η λίμνη Γιουντσενγκ, γνωστή και ως Η νεκρά θάλασσα της Κίνας λόγω των υψηλών περιεκτικοτήτων της σε αλάτι, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και μπορείτε εύκολα να καταλάβαιτε το γιατί. Φαίνεται ωστόσο ότι τα φανταχτερά της χρώματα φαίνονται καλύτερα από ψηλά.

Η λίμνη πιστεύεται ότι υπάρχει πάνω από 500 εκατομμύρια χρόνια και εκτείνεται σε μία έκταση 120 τετραγωνικών χιλιωμέτρων. Τα χρώματα είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δημιουργείται από μικροοργανισμούς που λέγονται dunaliella salina, οι οποίοι ενεργοποιούνται από την αύξηση της θερμοκρασίας και το έντονο φως;.

 

Η λίμνη Γιουτσένγκ βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη της επαρχίας Σανξί στη βόρεια Κίνα και είναι η μεγαλύτερη σε όλη την επαρχία. Παρόλη την υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, η περιοχή έχει πλούσια πανίδα και χλωρίδα.