Γαστρονομία
15-03-2019

Μούρτζης Αίγινα: Παράδοση στο φιστίκι

Ένα κατάστημα που πρέπει να επισκεφθείς όταν βρεθείς στο αγαπημένο νησί του Αργοσαρωνικού

Αν βρίσκεσαι στην Αίγινα και θέλεις να δοκιμάσεις και να προμηθευτείς το φημισμένο ντόπιο φιστίκι και όλα τα παράγωγά του, τότε πρέπει να κάνεις μια στάση στο κατάστημα Μούρτζης, στο γραφικό στενάκι της οδού Π. Ηρειώτη, στο κέντρο της πόλης.

Η οικογένεια Μούρτζη έχει το δικό της όνοµα στο αιγινήτικο φιστίκι. Tο 2001 ιδρύεται η οικογενειακή επιχείρηση από την Νεκταρία και τον Παναγιώτη Μούρτζη με βασικό στόχο την προώθηση της παραγωγής φιστικιού από τις αυτόχθονες καλλιέργειες τους στην Αίγινα. Ο Παναγιώτης, κατά κύριο επάγγελμα γεωργός, ασχολείται με την καλλιέργεια και την επεξεργασία φιστικιού πάνω από 30 χρόνια από τα δέντρα που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Στο κατάστημά τους θα βρεις ζεστό φιστίκι που ψήνεται καθημερινά και σε όλες του τις μορφές. 

Όλα τα γλυκίσματα και πάνω από 30 παράγωγα φιστικιού φτιάχνονται με τον παραδοσιακό τρόπο και με πολλή αγάπη αποκλειστικά στο εργαστήριο τους από την κυρία Νεκταρία και τον γιο τους, τον pastry chef Γιώργο Μούρτζη.

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα καταπληκτικά φιστικάτα, το καλύτερο παστέλι φιστικιού που έχεις φάει ποτέ και τις σοκολάτες- φυσικά- με  φιστίκι. 

Στο κατάστημα θα βρεις επίσης την πιο ενημερωμένη κάβα κρασιών στο νησί, τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, τσάγια, μπαχαρικά και βότανα.

 

Πληροφορίες

Π. Ηρειώτη 57, Αίγινα

Τηλ. 22970 27649 

www.mourtzis.com

Facebook

Instagram