Προορισμοί
02-01-2017

Ψηφίζουμε χιόνι! Έξι χιονοδρομικά κέντρα που πρέπει να ανακαλύψεις (pics)

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Με τον υδράργυρο να δείχνει τα «δόντια» του, το μόνο όμορφο πράγμα που έχεις να σκεφτείς είναι το χιόνι…. αλλά και τα μαγευτικά χιονοδρομικά της χώρας μας!

Παρνασσός

Δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, ήταν το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο που εφάρμοσε τη δωδεκάωρη λειτουργία (08.00-20.00) και το θεσμό του sunset ski. Πολυσύχναστο και «ακριβό» στις τιμές, θα χρειαστεί να πληρώσεις 30€ για την είσοδό σου και 23€, αν πας μετά το μεσημέρι.

Βασιλίτσα

Σε μία από τις ομορφότερες μεριές της Ελλάδας, στις πλαγιές της Πίνδου, διαθέτει άριστη ποιότητα χιονιού και καλές υποδομές. Στα συν του οι πολύ καλές τιμές που κυμαίνονται στα 12€ το ημερήσιο εισιτήριο τις καθημερινές και 15€ τα Σαββατοκύριακα. Για ομαδικά μαθήματα σκι ή snowboard (από 5 άτομα και άνω) θα υπολογίσετε 20€ το άτομο για δύο ώρες.

Καλάβρυτα

Αρκετά κοντά στην Αθήνα (μόλις 200 χιλιόμετρα), είναι άριστα οργανωμένο ενώ ξεχωρίζει γιατί διοργανώνει τακτικά δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από βραδινό σκι μέχρι πεζοπορίες στην ειδυλλιακή φύση γύρω του. Όσον αφορά στις τιμές;  25€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και όλη την περίοδο των Χριστουγέννων και 15€ όλες τις υπόλοιπες μέρες.

Καϊμακτσαλάν 

Το χιονοδρομικό με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ελλάδα, που έχει αναβατήρα στα 2.480 μέτρα, διαθέτει πίστες που φημίζονται για το μεγάλο πλάτος και τις ήπιες κλίσεις τους. Στα πλην του το ότι βρίσκεται πολύ μακριά ενώ στα θετικά του οι καλές τιμές, που δεν ξεπερνούν τα 15€ τα Σαββατοκύριακα.

Πήλιο

Η εύκολη προσβασιμότητα του, τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη, οι χαμηλές τιμές του και η θέση του ανάμεσα στα κουκλίστικα χωριουδάκια του Πηλίου, σε κάνουν να λατρέψεις αυτό το χιονοδρομικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ημερήσιο εισιτήριο είναι μόλις 9€ τις καθημερινές!

Κέντρο Βελουχίου – Καρπενήσι

Διανύει την καλύτερή του περίοδο, αφού απέκτησε νέο εναέριο αναβατήρα και νέα πτέρυγα στις κλειστές εγκαταστάσεις ενώ διοργανώνει συχνά δραστηριότητες και events όπως το νυχτερινό σκι. Είναι, επίσης, πολύ εύκολα προσβάσιμο, καθότι απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Θα κοστίσει 16€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, 12€ τις καθημερινές.