Προορισμοί
29-08-2018

Λιχαδονήσια, οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας

Φωτογραφίες από το μαγικό αυτό μέρος…

Μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, τα Λιχαδονήσια σας ταξιδεύουν σε έναν εξωτικό κόσμο που θυμίζει Καραϊβική! To σύμπλεγμα των νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος λέγεται Μανολιά και πρόκειται για ένα κατάφυτο μέρος, όπου μία παραλία με τιρκουάζ νερά και ένα καλά οργανωμένο beach bar ξεπροβάλλουν. 

Η περιήγηση με το σκάφος οδηγεί στην εντυπωσιακή επίσκεψη ενός ναυαγίου στα δυτικά του νησιού, μέσα σε μία σειρά από ξέρες, που γίνεται αντιληπτό χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς είναι προσαραγμένο μόλις στα 6 μέτρα. 

Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι η παρουσία μιας χαριτωμένης οικογένειας από Φώκιες, οι οποίες εδώ και μερικά χρόνια έχουν επιλέξει τα Λιχαδονήσια ως μόνιμη κατοικία τους. Οι εμφανίσεις τους είναι συχνές κατά την διάρκεια της ημέρας και οι πόζες τους για επιδέξιους φωτογράφους ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

Ο «θαλάσσιος περίπατος» συνεχίζεται αντικρίζοντας την Στρογγυλή, που πάνω της δεσπόζει ο Φάρος και γύρω του σκορπισμένα ερείπια της Ιεράς Μονής του 12ου αι. μ. Χ, που μόνασε ο Όσιος Γρηγόριος ο Μυροβλήτης.
 

Λιχαδονήσια, οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας
Λιχαδονήσια, οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας
Λιχαδονήσια, οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας