Προορισμοί
08-09-2017

Σπέτσες ή Ύδρα; Το αιώνιο δίλημμα (pics)

Δύο κοντινοί προορισμοί που λατρεύει ο κάθε επισκέπτης.

Κοσμοπολίτικος αέρας, γκλάμουρους μπαρ και εστιατόρια, γραφικά σοκάκια, αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν…. σε δύο νησιά που απέχουν ελάχιστα από το κλεινόν άστυ και γίνονται, ακόμα και τα πρώτα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου, πόλος έλξης εκατοντάδων επισκεπτών. 

Οι αρχοντικές Σπέτσες με τη μακραίωνη ιστορία, αφού θεωρείται η δοξασμένη πατρίδα της Μπουμπουλίνας που προσέφερε καθοριστική βοήθεια στην Ελληνική επανάσταση, είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις άμαξες που ακόμα πρωταγωνιστούν. Το νέο λιμάνι, τα κανόνια, τα προσεγμένα cafes, τα εμπορικά καταστήματα, τα ποδήλατα (αφού δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα) και τα αραγμένα θαλάσσια ταξί τραβούν τα βλέμματα. Μην παραλείψετε, πέρα από την κλασική βόλτα προς το παλιό λιμάνι, να κάνετε ένα περίπατο προς το Καστέλι, το οποίο θυμίζει χωριό.  

Μη χάσετε το αρχοντικό που στεγάζει το μουσείο της Μπουμπουλίνας, όπου εκτίθενται πλήθος προσωπικών της αντικειμένων, τη γειτονιά της Κουνουπίτσας, καθώς και τη θρυλική Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή. Όσον αφορά στα βραδινά ραντεβού; Το παλιό λιμάνι σφύζει από ζωή και από δημοφιλή μπαράκια που πρέπει χωρίς δεύτερη σκέψη να γνωρίσετε. 

Στον αντίποδα,  η Ύδρα, ένα νησί του Αργοσαρωνικού με την ομώνυμη πόλη, που είναι το λιμάνι και ο μοναδικός οικισμός, να θεωρείται ένα από τα πιο αρχοντικά και κοσμοπολίτικα νησιά. Κανόνια που ακόμη σημαδεύουν το Αιγαίο, προτομές ναυάρχων, σπίτια καπεταναίων στο λιμάνι εντυπωσιάζουν, όπως και το ότι δεν θα συναντήσετε πουθενά αυτοκίνητα.

Το Περίπτερο, η Σπηλιά και η Υδρονέτα αποτελούν τρία σημεία που πρέπει να απολαύσετε με το πρώτο, που σήμερα λειτουργεί ως εστιατόριο, να σας χαρίζει απίστευτη θέα. Ανηφορίστε έως την πιο παλιά συνοικία της Ύδρας, την Κιάφα. Στενά σοκάκια, επιβλητικά αρχοντικά, παλιά μανάβικα, μικρά ξενοδοχεία και ανεμόμυλοι κερδίζουν το ενδιαφέρον σας.

Περπατήστε από την πόλη προς τα Καμίνια, με θέα τη θάλασσα. Στο πανέμορφο μικρό λιμάνι των Καμινιών, ανακαλύψτε το «Κόκκινο σπίτι». Σημαντικό αξιοθέατο του νησιού, χτίστηκε το 1786, κατοικήθηκε από τον ναύαρχο Μιαούλη και σήμερα φιλοξενεί εκθέσεις.

Σπέτσες ή Ύδρα; Το αιώνιο δίλημμα (pics)
Σπέτσες ή Ύδρα; Το αιώνιο δίλημμα (pics)
Σπέτσες ή Ύδρα; Το αιώνιο δίλημμα (pics)
Σπέτσες ή Ύδρα; Το αιώνιο δίλημμα (pics)
Σπέτσες ή Ύδρα; Το αιώνιο δίλημμα (pics)
Σπέτσες ή Ύδρα; Το αιώνιο δίλημμα (pics)