Προορισμοί
11-04-2018

Αγκίστρι, ένα νησί για να το περπατήσεις

Το μικρό νησί του Αργοσαρωνικού, απέναντι από την Αίγινα, με πεντακάθαρες θάλασσες και κατάφυτο τοπίο από πεύκα, είναι ιδανικό για τους λάτρεις της πεζοπορίας.
Τα τρία χωριά του, το Μεγαλοχώρι, τα Λιμενάρια και η Σκάλα είναι ίσως από τους πιο κατάλληλους προορισμούς για χαλάρωση και ήρεμες διακοπές. 

Λόγω της εξαιρετικά κοντινής απόστασής του από το λιμάνι του Πειραιά, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για σαββατοκύριακα και για μονοήμερες εκδρομές. 

Αξίζει να δείτε
-Τη μητρόπολη της Ζωοδόχου Πηγής και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
-Τον μοναδικό ανεμόμυλο του νησιού με χαραγμένη την ημερομηνία 1812.
-Τα λείψανααρχαίου λατομείου και αρχαίων κιβωτιόσχημων τάφων.
-Τη Μετώπη, ένα νησάκι το οποίο ήταν αμπελώνας του Αγκιστριού.
-Τα Λιμενάρια (4,5 χλμ. Ν), τον τρίτο οικισμό του νησιού, ένα παραδοσιακό χωριό με λιγοστά σπίτια χτισμένα ανάμεσα στα πεύκα.
-Τη λίμνη, στη θέση «Απόνησος», κοντά στα Λιμενάρια.
-Τα νησάκια Απόνησος, η οποία χωρίζεται από το Αγκίστρι με μια στενή λωρίδα θάλασσας και Δωρούσα, με το εκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην κορυφή. Βρίσκονται απέναντι από το ΝΔ άκρο του νησιού.

Δραστηριότητες στο νησί
Κολύμπι στην Ξεκοφτή, στο Μεγαλοχώρι, στη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγονέρα και στην Απόνησο. Εάν προτιμάτε ερημικές παραλίες, θα τις βρείτε στην περιοχή της λίμνης Απονήσου και στη Μάριζα
Ψαροντούφεκο
Πεζοπορία
Βόλτες με σκάφος

Εκδηλώσεις

Στο Αγκίστρι είναι δημοφιλή τέσσερα πανηγύρια: της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή του Πάσχα, των Αγίων Αναργύρων την 1η Ιουλίου, της Αγίας Κυριακής στις 7 Ιουλίου, και της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο.
Χρήσιμα τηλέφωνα
Κοινότητα Αγκιστριού: 22970-91.260
Αστυνομία: 22970-91.201
Αγροτικό Ιατρείο: 22970-91.215
Λιμεναρχείο: 22970-91.541

Κεντρική φωτό: Emmanuel Eragne