Προορισμοί
01-06-2018

Στη Σχοινούσα για μαγευτικά ηλιοβασιλέματα

Στο κέντρο περίπου του συμπλέγματος των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων, σΆς περιμένει η δημοφιλής Σχοινούσα με τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, τους φιλόξενους κόρφους, τους κουκλίστικους οικισμούς, τις χρυσές αμμουδιές και την ανέμελη ζωή, που «ταράζεται» μόνο από τα ξακουστά της πανηγύρια.

Εδώ το αυτοκίνητο θεωρείται περιττή πολυτέλεια, μιας και τα μόλις 9 τ. χλμ. μπορείτε να τα εξερευνήσετε με τα πόδια σε μιάμιση ώρα το πολύ! Οι λιγοστοί της κάτοικοι μοιράζονται σε τρείς οικισμούς: Τη Χώρα (Παναγιά), μια πραγματική αποκάλυψη, με τα χαρακτηριστικά κυκλαδίτικα σπιτάκια πνιγμένα στους βασιλικούς και τις μπουκαμβίλιες∙ το απάνεμο Μερσίνι, κρυψώνα των πειρατών και σήμερα ένα από τα ασφαλέστερα καταφύγια μικρών σκαφών σ’ ολόκληρο το Αιγαίο∙ τη μικρούλα Μεσαριά, περιτριγυρισμένη από καρπερούς μπαξέδες και αμπελάκια.

Για μπάνιο

Πάνω από μια ντουζίνα παραλίες, όλες αμμουδερές, σας καλωσορίζουν στον γαλανό τους παράδεισο. Ξεχωρίζουν το Τσιγκούρι, το Λιβάδι, η Αλυγαρία, η Φοντάνα, ο Αλμυρός, η μεγάλη ακτή του Λιόλιου, το Σιφνέικο, το Φύκιο, και ο Γερο-Λιμιώνας με τη λευκή άμμο.

Τι να επισκεφτείτε

Το Λαογραφικό Μουσείο στη Χώρα και την εκκλησία της Παναγίας της Ακαθής στην οποία βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου. Ενδιαφέρον, επίσης, έχουν οι τρείς ανεμόμυλοι, η Σπηλιά του Μανιάτη και η Σπηλιά των Ψαράδων κοντά στο λιμάνι και το μικρό κάστρο στη περιοχή Φουντάνα.

Διασκέδαση

Η Σχοινούσα διατηρεί ζωντανή μια σημαντική πολιτιστική παράδοση, που μένει αξέχαστη στους τυχερούς επισκέπτες της. Ξεχωρίζουν το μεγάλο πανηγύρι της Παναγίας της Ακαθής, την τελευταία Παρασκευή των Χαιρετισμών, και της Παναγίας, τον Δεκαπενταύγουστο, του Αγίου Νικολάου, στις 6 Δεκεμβρίου και του Ευαγγελισμού, στις 25 Μαρτίου. Στα πανηγύρια προσφέρονται νόστιμα τοπικά φαγητά, ενώ τα παραδοσιακά μουσικά όργανα και οι χοροί κρατούν αμείωτο το κέφι μέχρι το πρωί.

Στη Σχοινούσα για μαγευτικά ηλιοβασιλέματα
Στη Σχοινούσα για μαγευτικά ηλιοβασιλέματα
Στη Σχοινούσα για μαγευτικά ηλιοβασιλέματα
Στη Σχοινούσα για μαγευτικά ηλιοβασιλέματα
Στη Σχοινούσα για μαγευτικά ηλιοβασιλέματα