Προορισμοί
23-08-2019

Ρέθυμνο: Γοητεία άλλης εποχής

Σε αυτή την πόλη όλα μαρτυρούν την ιστορία της

Η Κρήτη πάντα αποτελεί έναν καλό λόγο για διακοπές και ιδιαίτερα το Ρέθυμνο, ένα από τα μέρη με έντονη τουριστική υποδομή και δεκάδες θησαυρούς για εξερεύνηση. Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, με τις υπέροχες συνοικίες της όπως την Καλλιθέα, το Μασταμπά με τις φημισμένες παραλίες, τη Σοχώρα κάτω από το κάστρο της Φορτέτζας, την Αγία Ειρήνη και τα Τρία Μοναστήρια, μπορεί να γοητεύσει και τον πιο απαιτητικό.

Πόσο μάλλον όταν επισκεφθεί την Παλιά Πόλη με τις αναγεννησιακές επιρροές. Βρίσκεται στην καρδιά του σημερινού Ρεθύμνου και συνδυάζει την ανατολίτικη όψη της τουρκοκρατίας με την ενετική αρχιτεκτονική. Ξεκινήστε τη βόλτα σας από το ενετικό λιμάνι με το διάσημο φάρο, περιπλανηθείτε μέσα στα γραφικά της στενάκια, θαυμάστε πολλές κατοικίες και αρχοντικά άλλης εποχής, δείτε την πλατεία Μικρασιατών, φωτογραφηθείτε στην «Κυρία των Αγγέλων», μία όμορφη εκκλησία, επισκεφθείτε το ιστορικό και λαογραφικό μουσείο του Ρεθύμνου και το ωδείο (Τζαμί Νερατζέ).

Άξια αναφοράς και ιδιαίτερης προσοχής, η Φορτέτζα, το ενετικό οχυρό της πόλης, έργο του 16ου αιώνα, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από τους Οθωμανούς. Το Οχυρό της Πύλης Φορτέτζας, γνωστό ως Ριβελίνο, είναι πενταγωνικό οχύρωμα στην ανατολική πύλη και χτίστηκε από τους Οθωμανούς μετά την κατάληψη της πόλης. Υπολείμματα των οχυρωματικών έργων είναι η Μεγάλη Πόρτα-Porta Guora της οποίας ελάχιστα μέρη διατηρούνται μέχρι σήμερα, καθώς και η κρήνη Rimondi, ο Άγιος Φραγκίσκος, η εκκλησία της Santa Maria, η Loggia-Λέσχη Ενετών αξιωματικών.

Αμέτρητες παραλίες

Το Ρέθυμνο θα σας «δυσκολέψει» ως προς το να διαλέξετε σε ποια παραλία θα κολυμπήσετε! Η παραλία Ρεθύμνου έχει μήκος 12 χιλιομέτρων και ξεκινάει μέσα από την πόλη και καταλήγει στην περιοχή της Σκαλέτας. Σε όλο της το μήκος, η παραλία είναι με ψιλή καφέ άμμο.

Η περιοχή του Πρέβελη, όμως, που βρίσκεται περίπου 35 χλμ. νότια του Ρεθύμνου, είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να δείτε. Η ομώνυμη παραλία, γνωστή κι ως λίμνη Πρέβελη ή Φοίνικας, δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι και όχι άδικα! Οι νότιες ακτές του Ρεθύμνου, γενικότερα, φιλοξενούν μερικές από τις πιο όμορφες και ανέγγιχτες εξωτικές παραλίες της Κρήτης.

Στην πιο ενεργειακή παραλία του νησιού, στον Άγιο Παύλο, στις Λίγκρες και την Παχιά Άμμο στα Κεραμέ, το σκηνικό είναι εντυπωσιακότατο. Ωστόσο, τα πιο γαλαζοπράσινα νερά στο Ρέθυμνο, τα συναντάτε στα Σκινάρια, στα Αμμούδια και στο Δαμνόνι του Πλακιά.

Το παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο Μπαλί, επίσης, αξίζει να το δείτε. Βρίσκεται σε ένα μεγάλο κόλπο, 30 χλμ. ανατολικά από το Ρέθυμνο. Εκεί υπάρχουν τέσσερις κόλποι, στους οποίους σχηματίζονται παραλίες με άμμο και πράσινα νερά. Λιβάδι, Λιμάνι, Καραβοστάσης σας περιμένουν για βουτιές και αμέτρητες φωτογραφίες!

Ρέθυμνο: Γοητεία άλλης εποχής
Ρέθυμνο: Γοητεία άλλης εποχής
Ρέθυμνο: Γοητεία άλλης εποχής
Ρέθυμνο: Γοητεία άλλης εποχής
Ρέθυμνο: Γοητεία άλλης εποχής
Ρέθυμνο: Γοητεία άλλης εποχής
Ρέθυμνο: Γοητεία άλλης εποχής
Ρέθυμνο: Γοητεία άλλης εποχής
Ρέθυμνο: Γοητεία άλλης εποχής