Προορισμοί
07-09-2018

New York Times: Να πώς θα περάσετε υπέροχα 36 ώρες στη Θεσσαλονίκη!

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Πολιτικές εξελίξεις, συνεδριακός τουρισμός, αλλά και σημεία τέρψης, χαλάρωσης και διασκέδασης περιμένουν τους επισκέπτες της συμπρωτεύουσας. Ακόμη και η μεγαλύτερη εφημερίδα του κόσμου, οι New York Times, κάνουν εκτενές αφιέρωμα για την πιο όμορφη πόλη της Βόρειας Ελλάδας και δίνουν έξυπνες ιδέες για το πώς να «περάσετε υπέροχα 36 ώρες στη Θεσσαλονίκη». 

Ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος των ΝΥΤ Seth Sherwood, που υπογράφει το κείμενο εκτιμά εντυπωσιακή τη θέση της πόλης, με το προσφάτως ανακαινισμένο αεροδρόμιο, τις νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις και τους αυτοκινητόδρομους που κάνουν την πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη εύκολη και άμεση.

Πάντα σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, στην πόλη βρίσκονται κατάλοιπα τριών αυτοκρατοριών (Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Οθωμανικής), αλλά και εμφανή ίχνη του πολύ-θρησκευτικού της παρελθόντος (Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Εβραίοι), που σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά μοντέρνα της εστιατόρια, τα παλαιοπωλεία, τα μπαρ και καφέ, ωθούν τον ταξιδιωτικό αρθρογράφο να παροτρύνει τον αναγνώστη-τουρίστα που επισκέπτεται την Ελλάδα, να ξεχάσει για λίγο το μαγιό του, να αφήσει πίσω αντίγραφα έργων του Πλάτωνα και Σωκράτη, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει μια σχετικά σύντομη επίσκεψη στην πόλη.

Ο δημιοσιογράφος προτείνει βόλτα και κοκτέιλς με μαστίχα στο λιμάνι, επίσκεψη στον Λευκό Πύργο και το μουσείο φωτογραφίας, φαγητό στο The Aficionados και τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη, επίσκεψη σε εκκλησίες, τα καλύτερα μέρη για ψώνια κ.ά. 

Το δημοσίευμα αναρτήθηκε και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, με τίτλο: «36 Hours in Thessaloniki» και υπότιτλο: ‘Greece’s second city is filled with remnants of its multilayered past, but sprinkled among the monuments are plenty of modern diversions’. Συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αναλυτικές οδηγίες για επίσκεψη σε πολλά, αξιόλογα σημεία στη Θεσσαλονίκη, με ιστορικό αλλά και ευρύτερα πολιτισμικό ενδιαφέρον. 

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας γίνεται αναφορά στην προσπάθεια του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού να αναδείξει σε τοπ ευρωπαϊκό προορισμό city-break την πόλη της Θεσσαλονίκης, συνδυαστικά με τον συνεδριακό τουρισμό, όπου η πόλη έχει μακρά παράδοση λόγω της ΔΕΘ.