Προορισμοί
01-12-2018

Αυτά είναι τα 6 πιο οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας

Η καρδιά του ελληνικού χειμώνα χτυπά δυνατά στα ύψη των κατάλευκων, χιονισμένων βουνοκορφών, εκεί όπου η ένταση και η αδρεναλίνη των οπαδών του σκι, απογειώνουν την έννοια της περιπέτειας. Για τους λάτρεις του αθλήματος, το σκι αντιπροσωπεύει την ιδανική απόδραση σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η απόλυτη ηρεμία του λευκού, εκεί όπου ο παγωμένος αέρας του βουνού έρχεται αντιμέτωπος με την ανθρώπινη θέληση και αντοχή.

Το σκι –και φυσικά η εναλλακτική εκδοχή του snowboard– αποτελεί αναμφίβολα την πεμπτουσία των extreme sports. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό άθλημα που προσφέρει ένα μοναδικό αίσθημα ελευθερίας, συνδυάζοντας την αρμονία του ανθρώπινου σώματος με τα στοιχεία και τις δυνάμεις της φύσης. Από τη δεκαετία του ’20, όταν άρχισε να κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα, απέκτησε γρήγορα φανατικούς οπαδούς. Έτσι σήμερα, σχεδόν έναν αιώνα μετά, χιλιάδες σκιέρ κατακλύζουν τις χιονισμένες πλαγιές κατά μήκος της χώρας, ανεβάζοντας με το πάθος και τη δεξιοτεχνία τους τη θερμοκρασία στις παγωμένες βουνοκορφές.

Η Ελλάδα, αν και ηλιόλουστη τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, διαθέτει οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα με σύγχρονες εγκαταστάσεις, που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς σκιέρ, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία σε θεαματικές πίστες, εκεί όπου η ομορφιά του φυσικού τοπίου κόβει πραγματικά την ανάσα. Πάρτε μια γεύση από τα σπουδαιότερα και πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και απολαύστε την ομορφιά των χιονισμένων βουνοκορφών αφήνοντας το συναρπαστικό αίσθημα ελευθερίας που προσφέρει το σκι να σας παρασύρει.  

Πριν αποφασίσετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, μην παραλείψετε να ενημερωθείτε για τη περίοδο λειτουργίας του και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.Διαβάστε εδώ για τα Τοp 5 «κρυμμένα» χιονοδρομικά της Ελλάδας για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. 

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Ετοιμάστε τον εξοπλισμό σας και ταξιδέψτε με τα σκι σας σε μία από τις υψηλότερες κορυφές της Ελλάδας, στην καρδιά ενός εθνικού δρυμού. Ο Παρνασσός είναι σίγουρα αγαπημένος προορισμός, αλλά πόσοι συνδέουμε τη μαγεία του φυσικού του τοπίου με τη μυθολογική του προέλευση; Τη χαρά της διασκέδασης στην Αράχοβα με την ιερή πνευματικότητα του Μαντείου των Δελφών. 

Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Η Θέτιδα βάφτισε εδώ τον Αχιλλέα για να τον κάνει αθάνατο. Κατεβείτε τις πλαγιές στο μυθολογικό αυτό βουνό και διασκεδάστε με τα παιχνίδια στο χιόνι. Ωστόσο, μην ξεχνάτε: τα Καλάβρυτα δεν είναι μόνο για σκι. Ανακαλύψτε θαυμαστά έργα της φύσης, επισκεφτείτε το μέρος όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση και απολαύστε μια περιήγηση στους διάσημους αμπελώνες της περιοχής. 

Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν

Το Καϊμάκτσαλαν είναι ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης γοητεύοντας τους επισκέπτες με την καταπληκτική θέα και τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει. Το χιονοδρομικό κέντρο της «Λευκής Κορυφής» αναπτύσσεται σε υψόμετρο 2.500 μ. Σε αυτό άλλωστε χρωστά τη μεγάλη διάρκεια του χιονιού του από το Νοέμβριο έως και το Mάιο. 

Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσα

To χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα. Εδώ το σκι σημαίνει ταξίδι μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος από οξιές και ρόμπολα. Καθώς οι αναβατήρες θα σας οδηγούν στην αγαπημένη σας πίστα, απολαύστε τη θέα από τα επιβλητικά βουνά που σας πλαισιώνουν, τις ορεινές λίμνες και την κοιλάδα των Γρεβενών. Ονειρευτείτε!

Χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια

Ένα από τα αρτιότερα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα που θεωρείται πρότυπο, και όχι άδικα, καθώς είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με τεχνητή χιόνωση σε όλες του τις πίστες, με υπερσύγχρονους αναβατήρες και άψογες υποδομές. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το υπέροχο φυσικό τοπίο που το πλαισιώνει αλλά και το γεγονός ότι διαθέτει τις δύο δυσκολότερες πίστες της χώρας, τότε μιλάμε για ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα συνδυασμό, που είναι αδύνατο να αφήσει ασυγκίνητους τόσο τους οπαδούς του αθλήματος όσο και κάθε επισκέπτη.

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου
Το βουνό των θρύλων και των παραδόσεων, κατοικία του τραγοπόδαρου θεού των βοσκών Πάνα και τόπος των Νυμφών. Τα παρθένα και αρχέγονα ειδυλλιακά τοπία του, διάσπαρτα από ιστορικά χωριά και γραφικούς οικισμούς, καθιστούν το Μαίναλο ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο συνάντησης της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού. Απολαύστε εκπληκτικές καταβάσεις και λευκές διαδρομές σε ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ακολουθήστε τα λιθόστρωτα μονοπάτια, διαβείτε τα πέτρινα γεφύρια και χαθείτε μέσα στη μοναδική ομορφιά του τοπίου.