Προορισμοί
14-12-2018

Τα 5 top «κρυμμένα» χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας

Όσοι αγαπάτε το χειμώνα, γνωρίζετε καλά, ότι όταν πέφτει η θερμοκρασία, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη! Τα χιονοδρομικά της Ελλάδας ανοίγουν τις πόρτες τους για μικρούς και μεγάλους χαρίζοντας έντονες συγκινήσεις στους λάτρεις των αθλημάτων του χιονιού. Εφοδιαστείτε με τα μπατον σκι, τη σανίδα του snowboard, και καλή διάθεση κι ανακαλύψτε τις χιονισμένες πλαγιές των καλύτερων «κρυμμένων» χιονοδρομικών στη χώρα!

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου


Πού; Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Βόλο και τα φημισμένα τσιπουράδικα του, σας περιμένει το μυθικό βουνό των Κενταύρων, όπου θα γευτείτε τη μοναδική εμπειρία χειμερινού σκι με θέα στη θάλασσα!

Πώς; Ακολουθείστε το δρόμο από το Βόλο προς την Πορταριά. Διασχίστε την Πορταριά, ανηφορίστε για ακόμα 5 χλμ. περίπου μέσα στο δάσος μέχρι τα Χάνια και συνεχίστε για άλλα 2 χλμ. έως τη θέση Αγριόλευκες όπου βρίσκεται το χιονοδρομικό.

Γιατί; Η θέα από το χιονοδρομικό είναι ανεπανάληπτη: από τη μια μεριά έχετε στα πόδια σας ολόκληρο τον Παγασητικό Κόλπο και από την άλλη το Αιγαίο, το Θερμαϊκό Κόλπο, τη Χαλκιδική και στο βάθος το Άγιο Όρος! Θα σας υποδεχτούν 5 πίστες συνολικού μήκους 15 χλμ.: 4 πίστες σκι καταβάσεων και 1 πίστα δρόμου αντοχής (Lang-Lauf), μήκους 5 χλμ. σε μια διαδρομή μοναδικής φυσικής ομορφιάς μέσα στο χιονισμένο δάσος.

Tip:Το χιονοδρομικό διαθέτει 3 χώρους στάθμευσης, αναψυκτήριο, εστιατόριο, κατάστημα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού, ιατρείο, σχολή σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά και καταφύγια για διαμονή μέσα στη φύση!

Περισσότερες πληροφορίες: www.pelionski.gr

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου


Πού; Στα Πιέρια Όρη, στη σκιά του επιβλητικού Ολύμπου σας περιμένει το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου με θέα στην κατοικία των θεών και στο μυθικό ποταμό Αλιάκμονα.

Πώς; Αν έρχεστε από Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Λάρισα μέσω της Εθνικής Οδού, στρίψτε στην Κατερίνη και ακολουθείστε τη διαδρομή της παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Ελασσόνας. Στο 13ο χλμ, στρίψτε δεξιά, διασχίστε το Ελατοχώρι και 8 χλμ. έξω από το χωριό, θα βρείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο στη θέση Παπά Χωράφι, σε υψόμετρο 1450 μ.

Γιατί; Τα Πιέρια είναι από τα πιο δασωμένα, αλλά προσβάσιμα βουνά της Ελλάδας, χαρίζοντας απλόχερα την ομορφιά τους σε όσους τα επισκεφτούν. 8 πίστες σκι με τα ονόματα των αρχαίων Μουσών, μία πίστα για snowboard και μία για έλκηθρο, συνολικού μήκους 12 χλμ., θα σας εμπνεύσουν για ήρεμες ή περιπετειώδεις διαδρομές στα χιονισμένα τους μονοπάτια.

Tip: Το χιονοδρομικό διαθέτει διώροφο σαλέ, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού, σχολή σκι και ιατρείο.

Περισσότερες πληροφορίες: www.elatohori-ski.gr

Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού


Πού; Στο «γυμνό» βουνό Φαλακρό, στα όρια του Δήμου Νευροκοπίου, 42 χλμ περίπου από την πόλη της Δράμας.

Πώς; Η διαδρομή Δράμα – χιονοδρομικό διαρκεί περίπου 45’. Ακολουθείστε το δρόμο Δράμας – Κάτω Νευροκοπίου μέχρι τη διασταύρωση του Βώλακα και στη συνέχεια ανηφορίστε προς το χιονοδρομικό.

Γιατί; Για τις φυσικές πίστες του, που αγγίζουν το υψόμετρο των 2.200 μέτρων και την άριστη ποιότητα χιονιού. Για την υπέροχη θέα στη λίμνη του ποταμού Νέστου, στο Φαράγγι των Πύργων, στον κάμπο της Δράμας, στο Παγγαίο, στον Όλυμπο και στη θάλασσα, όπου διακρίνονται η Θάσος και η Χερσόνησος του Άθω.

Tip: Είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Μακεδονίας με 20 πίστες συνολικής διαδρομής 17 χλμ., 3 σαλέ με δυνατότητα διαμονής, καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, σχολές εκμάθησης, ιατρείο και parking.

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου


Πού; Στα όρια του Δήμου Τρίπολης, στο οροπέδιο της Οστρακίνας, σε υψόμετρο 1.600 μέτρα, κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου. Απέχει μόλις 12 χλμ. από τη Βυτίνα και 30 χλμ. από τη Δημητσάνα.

Πώς; Ελάτε είτε μέσω του χωριού Άνω Καρδαρά, είτε μέσω της Βυτίνας κι απολαύστε τη διαδρομή μέσα στο πυκνό ελατόδασος.

Γιατί; Βρίσκεται μια ανάσα μόνο από την Αθήνα σε μια περιοχή μοναδικής φυσικής, αλλά και αρχιτεκτονικής ομορφιάς. Το Μαίναλο ανήκει στο δίκτυο NATURA και τα γύρω χωριά θεωρούνται από τα ωραιότερα της Ελλάδας.

Tip: Θα σας υποδεχτούν 7 πίστες σκι, μία σχολή, ένα σαλέ δύο επιπέδων κι ένα κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού.

Περισσότερες πληροφορίες: www.mainaloski.gr

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου


Πού; Στη νότια Πίνδο, στο βουνό Κερκέτιο (Κόζιακας), στη θέση Περτουλιώτικα, ανάμεσα στα χωριά Ελάτη και Περτούλι.

Πώς; Απέχει από την Αθήνα 375 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 256 χλμ. Θα έρθετε μέσω Τρικάλων. Η διαδρομή Τρίκαλα – Χιονοδρομικό είναι 40 χλμ.

Γιατί; Είναι ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά και αρχαρίους λόγω των ομαλών κλίσεων που έχουν οι πίστες, αλλά και για προχωρημένους, καθώς διοργανώνει συχνά βραδιές νυχτερινού σκι!

Tip: Διαθέτει 3 πίστες, 3 σαλέ και άνετο parking.

Σημείωση: Πριν αποφασίσετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, μην παραλείψετε να ενημερωθείτε για τη περίοδο λειτουργίας του και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.