Προορισμοί
06-03-2019

Βόσπορος: Ένας γαστρονομικός θησαυρός στο κέντρο της Λάρισας

Το καλό φαγητό συναντά την απόλαυση του κρασιού σε έναν πολυχώρο με όμορφη και πολυπολιτισμική αύρα

Είναι -και παραμένει εδώ και χρόνια- ένα από τα αγαπημένα μας γευστικά στέκια στη Λάρισα. Ο Βόσπορος κουβαλάει σχεδόν δύο δεκαετίες οικογενειακής ιστορίας και, δικαίως, έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς στην εστιατορική σκηνή της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Ξεκίνησε ως μεζεδοπωλείο σε διαφορετικό σημείο της πόλης, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μεταφερθεί σε έναν από τους πιο ζωντανούς πεζόδρομους της Λάρισας, δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο. Τα αδέρφια Χρήστος και Γιάννης Μπισίλκας, αφού ταξίδεψαν, ψάχτηκαν και δοκίμασαν νέες γεύσεις, αποφάσισαν να πάνε την απόλαυση του φαγητού και του κρασιού σε άλλο επίπεδο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό all-day bar restaurant που αποτελεί σταθερό γαστρονομικό ραντεβού για ντόπιους και επισκέπτες.

Αρχικά, θα σε εντυπωσιάσει ο χώρος του. Φωτεινός, κομψός και μινιμαλιστικός, με απαλά γήινα χρώματα, εμφανή πέτρα, αληθινά φυτά αλλά και ένα δέντρο από τεχνητό χλοοτάπητα, που επεκτείνεται αρμονικά στον πεζόδρομο. Ένας χώρος ιδιαίτερα φροντισμένος και καλαίσθητος, που πολύ χαίρεσαι να κάθεσαι στα τραπέζια του.

Περνώντας στο φαγητό, θα ανακαλύψεις ένα πολύ ενδιαφέρον μενού με δημιουργικές ανησυχίες και σύγχρονη ματιά, προσανατολισμένο στην τοπική κουζίνα της περιοχής. Στον Βόσπορο προμηθεύονται τις πιο φρέσκες και εκλεκτές πρώτες ύλες από παραγωγούς σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από την περιοχή (μια φιλοσοφία που συντονίζεται με τις διεθνείς γαστρονομικές τάσεις) και χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνικές (όπως το sous vide), για να δημιουργήσουν βαθιάς νοστιμιάς πιάτα με ελληνικές και μεσογειακές καταβολές.

Αν θέλεις να βιώσεις μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία, ζήτα να σου ετοιμάσουν κρέατα ωρίμανσης σε premium κοπές ή να προσαρμόσουν στην όρεξή σου ένα degustation menu.

Όσο για το κρασί, είναι κεφάλαιο από μόνο του. Το κελάρι τους φιλοξενεί περίπου 120 ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, ενώ το food and wine pairing γίνεται με τέχνη, γνώση και μεράκι. Στο V Room, που είναι κρυμμένο στο πίσω μέρος του εστιατορίου και διατίθεται επίσης για δεξιώσεις και εταιρικές εκδηλώσεις, διοργανώνουν συχνά γευσιγνωσίες με προσκεκλημένους οινοποιούς.

Μία ακόμα "νόστιμη" δράση που οργανώνουν στο Βόσπορο είναι το μπάρμπεκιου στο εντυπωσιακό σκεύος Monolith. Επίσης, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις όπως το Goût de France, το Umami Festival , το Bar Engage και pop up events, αγκαλιάζοντας επιτυχημένα τις νέες τάσεις.

Τα δύο αδέρφια έχουν φτιάξει ένα ζεστό και ατμοσφαιρικό στέκι για κάθε ώρα της ημέρας και κάθε περίσταση. Σου προτείνουμε να έρθεις νωρίς για να απολαύσεις πολύ καλό brunch, ενώ μετά το φαγητό μπορείς να αράξεις στην μπάρα, να ακούσεις ωραίες funky και disco μουσικές και να δοκιμάσεις πολύ ιδιαίτερα cocktails, όπως το Thessaly Secret που φτιάχνεται με παλαιωμένο απόσταγμα Τυρνάβου. 

Όποια ώρα κι αν επισκεφτείς το Βόσπορο, το μόνο βέβαιο είναι πως θα επιστρέψεις ξανά!

 

Πληροφορίες

Απόλλωνος 1, Λάρισα

Τηλ. 2410 613407

Facebook

Βόσπορος: Ένας γαστρονομικός θησαυρός στο κέντρο της Λάρισας
Βόσπορος: Ένας γαστρονομικός θησαυρός στο κέντρο της Λάρισας
Βόσπορος: Ένας γαστρονομικός θησαυρός στο κέντρο της Λάρισας
Βόσπορος: Ένας γαστρονομικός θησαυρός στο κέντρο της Λάρισας