Προορισμοί
12-09-2020

Το πολύχρωμο ψαροχώρι της Μήλου που σου κλέβει την καρδιά (vid)

Εκεί όπου η παράδοση συναντά την αυθεντική ομορφιά.

Το νησί όπου ανακαλύφθηκε η περίφημη Αφροδίτη της Μήλου διαθέτει μοναδικά γεωλογικά τοπία, όμορφα χωριά με κυκλαδίτικο χρώμα, αμέτρητες υπέροχες παραλίες με τιρκουάζ νερά και μικρούς κρυμμένους θησαυρούς.  

Το νέο βίντεο του Travel Inspiration μάς ταξιδεύει στη Μήλο και σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία της: το χρωματιστό ψαροχώρι Κλήμα με τα διάσημα «σύρματα».

«Χιλιάδες φωτογράφοι από όλον τον κόσμο, επισκέπτονται το Κλήμα για να απαθανατίσουν με τον φακό τους τα δίπατα σπίτια στις φυσικές υπόσκαφες σπηλιές των βράχων, με τα έντονα χρωματιστά πορτοπαράθυρα πλάι στο κύμα, που χαρίζουν μια ιδιαίτερη όψη στο παραδοσιακό τοπίο του χωριού. Στο παρελθόν, στα ισόγεια των σπιτιών, κατά τη χειμερινή περίοδο οι αλιείς έσερναν με σύρματα στο εσωτερικό των κτισμάτων τα αλιευτικά σκάφη τους για να τα προφυλάξουν από την κακοκαιρία.

Όσο για τα χρώματα στο εξωτερικό τους, η ποικιλία ήταν απόρροια των χρωμάτων που χρησιμοποιούσαν για το βάψιμο και την περιποίηση των αλιευτικών σκαφών τους. Και μπορεί το Κλήμα να αποτελεί έναν ακόμα "θησαυρό" που κρύβει η ελληνική ακτογραμμή, εντούτοις δεν παύει να εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα σε κάνουν να πεις πως όταν η παράδοση συναντά την αυθεντική ομορφιά, το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό».

Πηγή: Travel Inspiration