Προορισμοί
05-07-2022

Σαλιάρα: Βουτιά στην ολόλευκη εξωτική παραλία της Θάσου

Μια παραλία όπου το εκτυφλωτικό άσπρο συναντά τις αμέτρητες αποχρώσεις του γαλάζιου. Η Σαλιάρα (ή αλλιώς Marble Beach, επειδή ακριβώς από πάνω της βρίσκεται ένα εργοστάσιο μαρμάρων) συγκαταλέγεται από πολλούς μεταξύ των ωραιότερων παραλιών της Θάσου

Την έχουν αποκαλέσει «σμαραγδένιο νησί», «πράσινο νησί», «σμαράγδι του Αιγαίου», αλλά καμία περιγραφή δεν είναι αρκετή για να αποτυπώσει την απαράμιλλη ομορφιά της Θάσου. Σε απόσταση αναπνοής από την Καβάλα, η Θάσος είναι ένας υπέροχος προορισμός για διακοπές στο Βόρειο Αιγαίο.

Οι θαυμάσιες γαλαζοπράσινες παραλίες είναι ένας από τους λόγους που κάνουν αυτό το νησί να ξεχωρίζει. Ανάμεσά τους υπάρχει και μια διαφορετική παραλία, με ολόλευκα βότσαλα και τιρκουάζ νερά που θυμίζει εξωτικό νησί. Η Σαλιάρα ή αλλιώς Marble Beach συγκαταλέγεται από πολλούς μεταξύ των ωραιότερων παραλιών της Θάσου.

Διαβάστε ακόμη:

Σαλιάρα: Μια εξωτική παραλία στη Θάσο

Image
Η Σαλιάρα είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Θάσου (πηγή: Shutterstock)

Η Σαλιάρα είναι μια εντυπωσιακή μικρή παραλία στο βόρειο άκρο του νησιού, μέσα σε έναν στενό και καταπράσινο κόλπο, σε απόσταση 6 χλμ. περίπου από τον Λιμένα, την πρωτεύουσα της Θάσου. Αποκαλείται και Marble Beach, επειδή ακριβώς από πάνω της βρίσκεται ένα εργοστάσιο μαρμάρων. Εδώ το εκτυφλωτικό άσπρο συναντά τις αμέτρητες αποχρώσεις του γαλάζιου. Η ακτή είναι καλυμμένη με μικρά, λευκά βότσαλα που λάμπουν στο φως του ήλιου και δημιουργούν μια μοναδική αντίθεση με τα καταγάλανα νερά.

Image
Τα μικρά και σχεδόν ολοστρόγγυλα λευκά βότσαλα λάμπουν στο φως του ήλιου (πηγή: Shutterstock)

Η θάλασσα είναι ρηχή και βαθαίνει σταδιακά, γεγονός που την καθιστά ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ στις δύο άκρες της παραλίας υπάρχουν βράχια και ο βυθός προσφέρεται για εξερεύνηση. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία, αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bar και parking.

Image
Η Σαλιάρα είναι οργανωμένη και αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια (πηγή: Shutterstock)

Η πρόσβαση γίνεται μέσω δασικού δρόμου που συνδέει τη Μακρύαμμο με τη Σαλιάρα, το Βαθύ και τη Βάθη. Εναλλακτικά, μπορείτε να την επισκεφτείτε με τα εκδρομικά καραβάκια που εκτελούν καθημερινά κρουαζιέρες την καλοκαιρινή περίοδο.

Image
Πηγή: Shutterstock
Image
Πηγή: Shutterstock
Image
Πηγή: Shutterstock
Image
Πηγή: Shutterstock
Image
Πηγή: Shutterstock

Διαβάστε ακόμη:

TAGS
#Παραλίες
#Ελληνικά Νησιά