Συνεδριακός Τουρισμός
23-11-2018

Η Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου συνεδριακού τουρισμού

Η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους χώρους πολιτισμού στον πλανήτη. Τέχνες και επιστήμες έχουν μακραίωνη συμβολή στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Σε συνδυασμό με το μοναδικό φυσικό κάλλος και τις άρτιες υποδομές, την καθιστούν ιδανικό τόπο διεξαγωγής συνεδρίων. 

Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική επικράτεια υποδέχεται όλο και συχνότερα ανθρώπους των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, οι οποίοι συμμετέχουν σε συμπόσια, συνέδρια και εκθέσεις. 

Ο συνεδριακός τουρισμός είναι άκρως αλληλεπιδραστικός. Απαιτεί, βέβαια, ένα υψηλού επιπέδου υπόβαθρο από τη χώρα υποδοχής, ταυτόχρονα όμως συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση της συνολικής ποιότητας μιας περιοχής. 

Είναι λογικό, ένας χώρος ο οποίος προτιμάται για τη διεξαγωγή συνεδρίων, να μετέχει προνομιακά στο πολιτιστικό «προϊόν», μιας και δίνει τη δυνατότητα σε κοινό, κατοίκους και επισκέπτες, να έρθουν σε επαφή με τα ανθρώπινα επιτεύγματα και τις καινοτομίες.

Η Ελλάδα των προσωκρατικών φιλοσόφων, των μεγάλων ποιητών, του Φειδία και του Ασκληπιού υποδέχεται φιλόξενα και τιμά τους ανθρώπους του πνεύματος, του εμπορίου και της προόδου.

Επιστημονικές εξελίξεις 
Η χώρα μας διαθέτει δημόσια ερευνητικά ιδρύματα και επιστημονικό δυναμικό τόσο υψηλού επιπέδου, που τη φέρνουν στις πρώτες θέσεις του κόσμου. Οι Έλληνες επιστήμονες, με τις ανακαλύψεις τους, τις εφευρέσεις, τις καινοτομίες και το ερευνητικό τους έργο πρωταγωνιστούν στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Τα επιστημονικά συνέδρια που λαμβάνουν χώρα στη Ελλάδα είναι και πολλά και σημαντικά, αντανακλώντας τη σημασία που δίνει η χώρα στις καινοτόμες επιστήμες. Ιατρικά συνέδρια, αρχιτεκτονικά, φυσικών και ανθρωπιστικών επιστημών, πλουτίζουν την πολιτιστική ζωή της Ελλάδας, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους συνέδρους να έρθουν σε επαφή με την κοιτίδα της επιστήμης.

Στον απόηχο των Δελφικών Εορτών του Σικελιανού
Οι διοργανώσεις γύρω από την ποίηση και γενικότερα τη συγγραφική περιπέτεια, έχουν μεγάλο ιστορικό βάθος στην Ελλάδα. Μία χώρα που έχει γεννήσει τόσους μεγάλους ποιητές, από τον αρχαίο Αλκμάνα έως τον σύγχρονο Ελύτη, είναι λογικό να πρωταγωνιστεί στον κόσμο των γραμμάτων.

Όμορφοι και εμβληματικοί τόποι, όπως οι Δελφοί στη Στερεά Ελλάδα και η Αρκαδία στην Πελοπόννησο υποδέχονται, πολύ συχνά, συμπόσια και ημερίδες για την ποίηση, τη λογοτεχνία και τη σύγχρονη πεζογραφία, καθώς και αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς, Έλληνες και ξένους. 

Μεγάλα πανεπιστήμια, όπως της Θεσσαλονίκης, του Αιγαίου, της Αθήνας, των Ιωαννίνων, συνεργάζονται με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού και διοργανώνουν σπουδαία συνέδρια, τα οποία προάγουν την πολιτιστική επαφή των ανθρώπων, ενώ ταυτόχρονα δίνουν την ευκαιρία στους συνέδρους και το κοινό να γνωρίσει την πανέμορφη Ελλάδα.

Υποδομές 
Τόσο στην Αττική, όσο και σε μεγάλα νησιά, υπάρχουν εξαιρετικά οργανωμένες υποδομές που υποδέχονται συνέδρους όλο το χρόνο και από όλο τον κόσμο. 

Υπάρχουν όμως και αυτοί που πραγματικά ξεχωρίζουν! Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη, που καταμετρά επτά μεγάλες, ξενοδοχειακές μονάδες σε Αθήνα, Μετέωρα, Λάρισα και Κέρκυρα, παρέχει τον αναγκαίο αριθμό δωματίων για την φιλοξενία εκατοντάδων συνέδρων, καθώς και τις απαραίτητες αίθουσες για να διεξαχθούν 

Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη
Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη αποτελείται από επτά ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα (Αθήνα, Μετέωρα, Λάρισα και Κέρκυρα) μετρώντας 60 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ιστορία της ελληνικής φιλοξενίας. 
Ο συνολικός αριθμός δωματίων που διαθέτει ο όμιλος είναι 1.458 (Caravel: 471, Apollon Palace: 280, Acropolis 250, Meteora: 165, Larissa 74, Corfu:162, Apollon Suites: 56). Συνολικά, ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη, αποτελείται από 69 αίθουσες (Acropolis:12, Caravel:25, Apollon: 6, Meteora:12, Corfu: 4, Larissa:10). Η χωρητικότητα διαφέρει από μία αίθουσα συναντήσεων που ξεκινά από τα 58 τ.μ, σε συνεδριακή αίθουσα 190 τ.μ και φτάνει τα 4000 τ.μ για τη φιλοξενία μεγάλων συνεδρίων και εκδηλώσεων. Ενδεικτικά μόνο το Divani Apollon Palace & Thalasso, που αποτελεί τον ηγέτη του συνεδριακού τουρισμού, διαθέτει αίθουσες συνολικού μεγέθους 27.000 τ.μ.

Creta Convention Centre 
To Συνεδριακό Κέντρο Creta Convention Centre είναι το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο στην Κρήτη και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Η τοποθεσία του συνεδριακού κέντρου και οι ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις που το περιβάλλουν, ο αριθμός των αιθουσών συνεδριάσεων, οι εξαιρετικά ευέλικτες αίθουσες διασκέψεων, ο εκθεσιακός χώρος, ο τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικός εξοπλισμός, η άριστη τεχνική υποστήριξη και το εξειδικευμένο προσωπικό καθιστά το συνεδριακό κέντρο έναν εξαιρετικά ευέλικτο και εξελιγμένο χώρο, ικανό να καλύψει τόσο τις ανάγκες μιας μικρής επιστημονικής συνάντησης, όσο και τη διοργάνωση ενός μεγάλου συνεδρίου, έκθεσης ή δεξίωσης. Το Creta Convention Centre βρίσκεται στην περιοχή της Χερσονήσου, μόλις 25 λεπτά (24χλμ) από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Καλύπτει μία επιφάνεια 6.000 μ2 και στις 42 αίθουσές του έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 5.500 συνέδρους.

Epirus Palace 
Το Epirus Palace Congress & Spa είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Ήπειρο, μόλις 10 λεπτά από την πόλη των Ιωαννίνων και σε απόσταση αναπνοής από την Ιωνία και Εγνατία Οδό, τους δύο μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους που συνδέουν τα Ιωάννινα με την Υπόλοιπη Ελλάδα. Λειτουργεί όλο το χρόνο , προσφέροντας σε επαγγελματίες, τουρίστες, οικογένειες και ζευγάρια  το ιδανικό μέρος για μια ολοκληρωμένη και οικονομική πρόταση διαμονής ξενοδοχείου πολυτελείας. Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 200 δωμάτια & σουίτες, 6 διαφορετικών τύπων.  Με τον τρόπο αυτό προσφέρουμε στους επισκέπτες, πολλαπλές δυνατότητες διαμονής ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες και επιθυμίες του καθενός. Το Epirus Palace Congress & Spa διαθέτει ανακαινισμένες και σύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις, με φυσικό φωτισμό και άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό. Διαθέτει 8 συνεδριακές και λειτουργικές αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, με μέγιστη χωρητικότητα 800 ατόμων, που έρχονται να καλύψουν κάθε ανάγκη επαγγελματικής διοργάνωσης ή κοινωνικής εκδήλωσης.

Myconian Collection
Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν 8 πολυλειτουργικές αίθουσες που είναι εξοπλισμένες με τις τελευταίες τεχνολογίες υποστήριξης συνεδρίων, και επιλογές διαμονής που περιλαμβάνουν 250 δωμάτια και 21 executive σουίτες, 7 gourmet εστιατόρια που σερβίρουν αυθεντική Μεσογειακή κουζίνα, πολλά μπαρ και εξωτερικές πισίνες, γυμναστήρια, καθώς και 2 κέντρα spa. High-end S-Class λιμουζίνες, Range Rovers, Mercedes 15-seat limo mini- buses  και Mercedes 40-seat limo mini-coaches είναι στη διάθεση των συνέδρων, ενώ ιδιωτικά τζετ, ελικόπτερα και σκάφη αναψυχής είναι επίσης διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος για VIP μεταφορές.