Ταξιδιωτικές προτάσεις
12-05-2017

Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη (pics)

Όπως τις επέλεξε το ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveller.

Από την Ευρώπη σίγουρα δεν λείπουν οι όμορφες παραλίες. Μόνη της, η Ελλάδα διαθέτει μερικές από τις ωραιότερες του κόσμου. Το ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveller δημοσίευσε τις επιλογές του για το 2017 και, εκτός από την Ελλάδα, έχει συμπεριλάβει την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Κροατία. Κάποιες είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο, κάποιες μόνο με τα πόδια, ενώ ο ιδανικός τρόπος να τις γνωρίσει κανείς είναι να κάνει τις διακοπές του ενοικιάζοντας σκάφος – δείτε πως, κάνοντας κλικ στο όνομά τους.

Cala Tonnarella, Σικελία, Ιταλία

Αν πέρα από την Ελλάδα υπάρχει ένας προορισμός με υπέροχες απομονωμένες παραλίες χωρίς πλήθη λουόμενων, αυτός είναι η Σικελία. Η Cala Tonnarela, κρυμμένη ανάμεσα σε βράχους ασβεστόλιθου είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος ή με πολύ περπάτημα.

Playa de Migjorn, Φορμεντέρα, Ισπανία

Το συγκεκριμένο νησί των Βαλεαρίδων έχει καταπληκτικές παραλίες, αυτή όμως είναι η καλύτερη. Πέντε χιλιόμετρα άμμου προσφέρουν απομόνωση σε όποιον επιθυμεί, αλλά και πλήθος δραστηριοτήτων, μπαρ και εστιατορίων. Επίσης, το μαγιό είναι προαιρετικό...

Île de Ré, Βισκαϊκός κόλπος, Γαλλία

Είναι γνωστό ως το «λευκό νησί» εξαιτίας της ανοιχτόχρωμης άμμου του και των ουδέτερων χρωμάτων των σπιτιών του. Στις παραλίες και τα πευκοδάση του νιώθεις ότι ο χρόνος σταματά.

Cala Goloritzé, Σαρδηνία, Ιταλία

Αυτή η λωρίδα λευκής άμμου στη βάση ενός φαραγγιού στην ανεμοδαρμένη βορειοανατολική ακτή της Σαρδηνίας θεωρείται από τις ωραιότερες παραλίες στην Ιταλία. Παραμένει ένας κρυμμένος παράδεισος, που το 1995 έγινε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Cala Macarella, Μενόρκα, Ισπανία

Είναι η ιδανική απόδραση από τις κοσμοπλημμυρισμένες παραλίες των κοντινών Μαγιόρκα και Ιμπίθα. Η πρόσβαση με πόδια ή αυτοκίνητο είναι αρκετά κουραστική – τυχεροί όσοι επιλέξουν σκάφος – αλλά η λεπτή άμμος και τα ήρεμα τιρκουάζ νερά αποζημιώνουν τον επισκέπτη.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος, Ελλάδα

Μόνο με σκάφος ή ελικόπτερο μπορεί να επισκεφθεί κανείς αυτή την πασίγνωστη ελληνική παραλία. Κι ενώ το κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά της είναι μια μοναδική εμπειρία, ο καλύτερος τρόπος να για απολαύσει κανείς την ομορφιά της είναι να τη δει από ψηλά, από την εξέδρα κάτω από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών.

Zlatni Rat, Μπρακ, Κροατία

Μια γλώσσα στεριάς που ξεκινάει δασωμένη και καταλήγει στη θάλασσα, κατάλευκη και βοτσαλωτή, αλλάζοντας σχήμα ανάλογα με τον καιρό. Ζλάτνι Ρατ σημαίνει Χρυσό Κέρας και η ομορφιά της συγκεκριμένης παραλίας την έχει κάνει διεθνή προορισμό.

Για ακόμη περισσότερες ειδυλλιακές αποδράσεις με σκάφος, εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προσφορές της vyra.com και εδώ για τις προσφορές τελευταίας στιγμής για Ελλάδα, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Για όσους πραγματοποιήσουν κράτηση εξ' ολοκλήρου online από την πλατφόρμα της vyra.com υπάρχει επιπλέον έκπτωση 5%.