Ταξιδιωτικές προτάσεις
18-08-2018

Αυτά είναι τα 10 νησιά που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε

Τρία ελληνικά νησιά μεταξύ των 100 καλύτερων στον κόσμο βρίσκονται στη λίστα του Business Insider. Η λίστα του βέβαια δεν προέκυψε από τους ίδιους τους συντάκτες του, αλλά από ρεπορτάζ που έκαναν σε ταξιδιωτικούς συντάκτες άλλων Μέσων, αλλά και συχνούς ταξιδιώτες του TripAdvisor.

10
Παλαουάν

Το αρχιπέλαγος του Παλαουάν στις Φιλιππίνες ήταν άγνωστο μέχρι πριν περίπου 30 χρόνια, όταν ένα μικρό πλεούμενο αποκλείστηκε από ένα κοπάδι τόνων και αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει στην περιοχή. Το επόμενο πρωί οι ψαράδες βρέθηκαν σε έναν επίγειο παράδεισο με άφθονα καταπράσινα δάση, λευκές παραλίες με κοραλλένια άμμο, βραχώδεις σχηματισμούς, σπηλιές και κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά: ήταν ο όρμος El Nido.

Προηγούμενο
Επόμενο
9
Κο Λίπε 

Το Κο Λίπε είναι ένας από τους τελευταίους παράδεισους της Ταϋλάνδης. Είναι ένα νησί όνειρο, με ελάχιστους τουρίστες, χαμένο στην θάλασσα του Aνταμάν, στο νότιο άκρο της χώρας, μια ώρα με το πλοίο από το Λανγκάουι, το γνωστό νησί της Μαλαισίας.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Ίος

Η Ίος είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός γνωστός, τόσο για την έντονα νυχτερινή ζωή του, όσο και για τις πανέμορφες παραλίες. Το πιο γνωστό αξιοθέατο της Ίου, είναι ο περίφημος τάφος του Ομήρου, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Πλακωτός, βόρεια του νησιού. 

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Θάσος

Οι παραλίες της Θάσου μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Οι περισσότερες είναι οργανωμένες και αμμώδης, όμως μπορείτε να βρείτε και παραλίες με βότσαλο.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Μαρτινίκα

Μια εξωτική καλλονή με γαλλική φινέτσα. Από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς στην Καραϊβική – για όσους αγαπούν την κρεολική κουζίνα, την καλή μουσική και τη γαλλική κουλτούρα. Η Μαρτινίκα (μέρος της Γαλλικής Δημοκρατίας) φημίζεται για τη φυσική ομορφιά της.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Νησιά Τζίλι

Τα τρία νησιά Τζίλι στην Ινδονησία (Trawangan, Meno, Air) είναι από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς. Στα νησιά αυτά δεν κυκλοφορούν ούτε μηχανάκια ούτε αυτοκίνητα, δεν χρειάζονται. Μια από τις εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες απ’ αυτά τα νησιά είναι η κατάδυση ανάμεσα σε θαλάσσιες χελώνες, καρχαρίες και σαλάχια.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Πάρος 

Θελκτική και δίχως απαιτήσεις. Μειλίχια και πολυδιάστατη. Θα σας προσφέρει ό,τι επιθυμείτε, αφήνοντάς σας ελεύθερο να επιλέξετε. Στο δημοφιλέστερο σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, η Πάρος σάς δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε τις διακοπές των ονείρων σας.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Αζόρες

Οι Αζόρες είναι ένα σύμπλεγμα εννιά νησιών 800 μίλια ανοικτά της Πορτογαλία, στον Ατλαντικό. Σμαραγδένια νερά, μπλε εκθαμβωτικές λίμνες, καταπράσινα λιβάδια, ηφαιστειακές σπηλιές, φαράγγια, καταρράκτες. 

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Κουρασάο

Αυτό που καθιστά το Κουρασάο ιδιαίτερο μεταξύ των νησιών της Καραϊβικής, είναι η αυθεντικότητά του. Σ’ αυτό το μικρό νησί έχει σφυρηλατηθεί με το πέρασμα των αιώνων ένας ζωντανός και πλούσιος πολιτισμός, που έχει τις ρίζες του στην ιστορία και τη φιλοξενία. 

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Αιγάδες Νήσοι 

Οι Αιγάδες Νήσοι είναι μια ομάδα μικρών ορεινών νησιών της Μεσογείου στη Σικελία. Αποτελούνται από τρία κύρια νησιά, τα Φαβινιάνα, Λεβάντσο και Μαρέττιμο, μαζί με δύο μικρότερα τα Φορμίκα και Μαραόνε.

Προηγούμενο