Ταξιδιωτικές προτάσεις
26-10-2018

Μια κρουαζιέρα τον Νοέμβριο θα σε σώσει από τη ρουτίνα

Βρήκαμε το μυστικό για να τραβήξεις το καλοκαίρι λίγο παραπάνω. Ή και πολύ.

Βρήκαμε το μυστικό για να τραβήξεις το καλοκαίρι λίγο παραπάνω. Ή και πολύ.

Κλείσε τα μάτια. Πάρε μία μεγάλη εισπνοή και καθώς βγάζεις τον αέρα προς τα έξω σκέψου πού θα ήθελες να είσαι τώρα. 

Η θάλασσα είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό.

Έπειτα, αρχίζουν να παίρνουν μορφή τα πλακόστρωτα καλντερίμια, τα μαγαζάκια με τα σουβενίρ, ο παφλασμός του νερού την ώρα βρέχει την άμμο. Είναι κάτι σαν κοινό μυστικό. Όταν έχουμε επιστρέψει για τα καλά στη δουλειά και τη ρουτίνα της, όταν ο καιρός έχει αρχίσει να «ρίχνει» τους τόνους του, το μόνο πράγμα που μπορεί να μας κάνει να αναπνεύσουμε λίγο καλύτερα με αρκετή περισσότερη ηρεμία είναι οι διακοπές σε κάποιο ή κάποια από τα νησιά.

Γιατί ωραίο το βουνό αλλά σαν τη θάλασσα και τα υπέροχα χρώματά της, δεν έχει. Γιατί ωραία η κυριακάτικη βόλτα στην Πλάκα αλλά, δε συγκρίνεται με τον απογευματινό καφέ στο ντεκ ενός κρουαζιερόπλοιου αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο. 

Και κάπου εδώ, έρχεται μία ακόμη εικόνα στο μυαλό, να το παρασύρει ακόμα πιο πέρα, ακόμα πιο μακριά από την καθημερινότητα του σούπερ μάρκετ και του deadline παράδοσης πρότζεκτ στο γραφείο. Στη σκέψη της κρουαζιέρας, τα μαλλιά σου έχουν ήδη αρχίσει να χορεύουν στους ρυθμούς του θαλασσινού αέρα ενώ με μία επόμενη εισπνοή τα σωθικά σου γεμίζουν από μία πρωτόγνωρη για την εποχή φρεσκάδα. Μία μυρωδιά που σου θυμίζει κάτι πολύ μακρινό, τι και αν πριν από μόλις δύο μήνες ήσουν στη θάλασσα και ρέμβαζες την απεραντοσύνη της. 

Από πού και ως πού κρουαζιέρα μέσα στο Νοέμβριο; Από πέρα έως πέρα. Και αν χρειάζεται πραγματικά να ειπωθεί κάτι για να δικαιολογήσει τις θέσεις που σκέφτεσαι να κλείσεις στην τριήμερη κρουαζιέρα της Celestyal Cruises «Εικόνες του Αιγαίου» στις 2 ή στις 9 Νοεμβρίου, τότε αυτό είναι το pause που θα μπορέσεις να πατήσεις με αυτό σου το τόλμημα στο χειμώνα και τις υποχρεώσεις του.

Σου φαίνεται λίγο; Σκέψου πόσοι άνθρωποι εκεί έξω θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση σου και να σαλπάρουν για τη Μύκονο, την Αρχαία Έφεσο (Κουσάντασι), την Πάτμο, το Ηράκλειο και τη Σαντορίνη και να ζουν το Νοέμβριο σαν Ιούλιο. Ή ακόμα καλύτερα να μπορούν να «παγώσουν» το χρόνο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα αυτήν την εποχή για να χαλαρώσουν τρώγοντας με θέα το πέλαγος και να ξεδώσουν χορεύοντας εν πλω. 

Α ναι, το καλύτερο δεν έχουμε πει: Γιάννης Σαββιδάκης. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιον μυστικό κωδικό εισόδου αλλά για το μυστικό της επιτυχίας ενός τριημέρου που τα έχει πραγματικά όλα: Νησιά (από τα ομορφότερα), φαγητό- ποτό- χαλάρωση με φόντρο το απέραντο γαλάζιο, καιιιιιι 90’s party με τον Ντάλας. Ε, συγγνώμη, το Γιάννη Σαββιδάκη ήθελα να πω, ο οποίος αφήνει τα αεροπλάνα στον Κάκκαλο και φεύγει για μία κρουαζιέρα που φέρνει πίσω το καλοκαίρι και την υπέροχη δεκαετία του ‘90. 

Σε περίπτωση που έχεις ήδη στείλει στα διάφορα γκρουπ του Whatsapp την πρόταση: «Πάμε κρουαζιέρα;» να σου δώσουμε και την πληροφορία ότι η εμφάνιση του Γιάννη Σαββιδάκη θα γίνει σε αυτήν της 9ης Νοεμβρίου ενώ στις 2 του μηνός, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης θα είναι αυτός που θα κρατήσει ζωντανό το κέφι στο κατάστρωμα. Αν τώρα έχεις λάβει ήδη τις πρώτες θετικές απαντήσεις του στυλ «είσαι τρελός, αλλά μέσα» τότε δεν έχεις παρά να κλείσεις τη θέση σου και να φορτίσεις τη φωτογραφική σου μηχανή γιατί τα κλικ που θα χρειαστεί να κάνεις αυτήν την εποχή του χρόνου εν πλω, είναι σχεδόν αμέτρητα. 

Καλό ταξίδι!