Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Netflix συνεχίζει να έχει την τιμητική του, αφού αποτελεί τη νούμερο 1 συνήθεια σε αυτό το ατελείωτο lockdown. Υπάρχει λοιπόν μια κατηγορία σειρών με τόσο σασπένς και καθηλωτική ιστορία που ενθαρρύνει το binge- watching αφού δεν σε αφήνει να χάσεις ούτε ένα επεισόδιο. Αυτές είναι λοιπόν οι πιο εθιστικές σειρές του Netflix που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας μέχρι τέλους και δεν μας αφήνουν… να πατήσουμε «Προβολή αργότερα».

The Sinner (πρώτη σεζόν)

Τρεις σεζόν, τρία διαφορετικά «αμαρτήματα» που θα σε συνεπάρουν. Πρόκειται για σειρά ανθολογίας, με διαφορετική υπόθεση σε κάθε κύκλο, που περιστρέφεται από έναν φόνο που πάντοτε συνδέεται με την έννοια της πίστης. Η πρώτη σεζόν της σειράς -που είναι και μακράν η καλύτερη-  μας εξιστορεί με πολλά φλασμπακ την ιστορία της  Cora (Jessica Biel) που ενώ απολαμβάνει ένα πικνίκ με την οικογένειά της, ξαφνικά αρχίζει να μαχαιρώνει έναν άγνωστο άντρα μέχρι θανάτου. Ομολογεί το έγκλημά της, αλλά δεν γνωρίζει γιατί τον δολοφόνησε, με τον ντεντέκτιβ Harry Ambrose (Bill Pullman) να προσπαθεί εμμονικά να ανακαλύψει τι συνέβη. Τα κομμάτια του παζλ ενώνονται σταδιακά, μ’ έναν ευρηματικό τρόπο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι -σοκαριστικού- τέλους.

https://www.youtube.com/watch?v=ZEfnpFuzxnE

Lupin

Σε μια ατμόσφαιρα γαλλικού policier, η σαγηνευτική μορφή του Ομάρ Σι ελίσσεται από το Λούβρο μέχρι την φυλακή και καταφέρνει να περάσει απαρατήρητη ακολουθώντας τα βήματα του «αριστοκράτη λωποδύτη» Αρσέν Λουπέν. Στην γαλλική πρωτότυπη σειρά του Netflix ονόματι Lupin, ο κεντρικός ήρωας σε μια εκστρατεία εκδίκησης - με μια απόχρωση ιδιοσυγκρασιακής δικαιοσύνης- κλέβει, εξαπατά και χειραγωγεί με απαράμιλλο παριζιάνικο στυλ και γοητεία… ύψους 1.90. Η δράση, οι ανατροπές, τα φανταστικά τοπία από το Παρίσι και το διακριτικό αλλά αιχμηρό σχόλιο για την φυλετική ανισότητα στην Ευρώπη θα σε κάνουν να δεις και τα 5 επεισόδια μέχρι να φας ένα κρουασάν, ή μια κρέπα!

https://www.youtube.com/watch?v=ga0iTWXCGa0

Χαλιφάτο

Το «Χαλιφάτο» είναι μια σκληρή, αληθινή σειρά για τη στρατολόγηση των νεαρών Ευρωπαίων στον ISIS. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η σουηδική σειρά εξερευνά δύσκολα θέματα όπως η τρομοκρατία, ο θρησκευτικός φανατισμός, ο εμφύλιος στη Συρία και τα δικαιώματα των γυναικών. Μια μητέρα σε δύσκολη θέση, μια δυναμική μαθήτρια, μια φιλόδοξη αστυνομικίνα και άλλες γυναίκες εμπλέκονται σε μία επικείμενη επίθεση του ISIS στη Σουηδία καθώς ο φανατισμός κυριαρχεί στους νεαρούς «μάρτυρες». Ίσως τα πρώτα επεισόδια να είναι κάπως αργά, αλλά όσο οργανώνονται τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη το «Χαλιφάτο» εξελίσσεται σε ένα σφιχτοδεμένο δράμα γεμάτο ένταση και αγωνία.

https://www.youtube.com/watch?v=T13QHRwcFqk

Σκοτεινά Όρια – Borderliner

Με φόντο το ατμοσφαιρικό τοπίο μίας μικρής πόλης κοντά στα  σύνορα της Νορβηγίας με τη Σουηδία, τα «Σκοτεινά Όρια» δημιουργεί μια απειλητική ατμόσφαιρα από το πρώτο λεπτό. Πρόκειται για ένα αναπάντεχο αστυνομικό θρίλερ που εξετάζει βαθιά τον ανθρώπινο ψυχισμό και προσωπικότητες λίγο πριν σπάσουν, δημιουργώντας σασπένς. Μυστήριο, ανατροπές και επιβλητική ατμόσφαιρα εναλλάσσονται καθώς ένας αστυνομικός προσπαθεί να συγκαλύψει μια υπόθεση δολοφονίας, για να προστατέψει την οικογένειά του. Όταν η συνεργάτης του τον υποπτεύεται, παγιδεύεται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Ειδική μνεία στη ερμηνεία του Tobias Santelmann (The Last Kingdom, Marcella) στο ρόλο του πρωταγωνιστή αστυνομικού επιθεωρητή που είναι καθηλωτική.  

https://www.youtube.com/watch?v=r-yLvwCgEjM
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA